Sidor

torsdag 29 januari 2009

No 38 29 januari 2009

Usch, nu har det gått aldeles för många dagar sedan jag var i farten. Det har hunnit hända mycket under dessa förtsa 29 dagar av 2009.

1. Sundsvalls kommun har mycket undermålig snöröjning. När det snöar, tillåts bilar och lastbilar att "trampa ihop" snön. Det blir vidrigt på gatorna. Dessutom de som är gående eller rörelse hindrad har ett elände att komma genom alla upplogade snövallar. Varför är det enklare att få bort snön i Rossön än i Sundsvall???

2. Övergångssälle i en rondell. På Skolhusallén / Storgatan i Sundsvall finns en rondel som är mycket hårt trafikbelastad. Utfarten mot norr över Selångersån finns ett övergångsställe. Där är det mycket gångtrafik. Enligt lagen skall biltrafikander lämna gångtrafikanter företräde. Det innebär att i rusningstrafik står trafiken still eftersom att gångtrafikanterna skall lämnas företräde. VANSINNE

3. Övergångsställe igen. Denna Zebra lag är ett vansinne också. Jag betalar vägtrafikskatt och anser mig har rätt att framföra mitt fordon utan inskränkningar, Männsikor springer över gatan och trafikanterna måste stanna. Är det miljövänligt?? Låt gångarna vänta til det blir ett avstånd mellan bilarna. Hur skulle det vara om Finlandsfärjan skall väja för småjollar....
Utsläppen ökar i onödan.
Igentligen borde man läsa högt ur tredje Mosebok fjärde kapitlet..

4. Nu har Vägverket på förslag att hastigheten på E14 i Ånge skall sänkas till 80 km/h. Vilket trams. Inte kommer jag att köra 80 när vägen är byggd för 140 km/h. Varför skall man mil efter mil harva på, i hästtransportfart. Detta är inte för att öka graden av 0 visionen.
Höj hastigheterna så vi slipper sitta bakom ratten och koka av ilska, bara för att några byråkrater anser sig vet hur trafiken skall vara.
Hej då

Inga kommentarer: