Sidor

lördag 4 september 2010

No 128 - a & b lördag kl 17:15Bron och älven i Mostar

Gårdagens inlägg har försvunnit, men jag försöker uppdatera det.
Veckan som varit har förlagts till Stockholm, Kramfors, Sundsvall, Östersund, Rossön. Det gäller att hålla koll på territoriet :-) Fredag em varväldigt fin och Rossön visade sig från sin bästa sida.
Natten var kall, så det var nog under nollan, för kl 23 var det 1 grad och kl 05 på lördag morgon var det 3 grader. Men ännu en jättefin dag med sol. Bärnäten på vinbärs buskarna fick vintervila, överblivit skräp från avverkningen krattades ihop och eldades upp. Tallriset och sågspånet gav en kraftig rök baka laggårn, så det såg ut som en Lytzendimma. En vänlig Rossöbo kom och undrade om det brann i laggårn, för röken svepte över taknocken precis som det skulle brinna inne i laggårn. Vem det var som kom vet jag inte, men jag tycker att det var vänligt att kolla vad som pågår på en annars tom tomt. Tala om grannsamverkan. Tack kompis.
Rishögen brinner fortfarande 7 timmar efter tändningen, men nu är det spånet som pyr.
Mina granplantor som jag planerade för en månad sedan verkar leva. Ingen av dem hänger. Kanske de överlever vintern.
I går eftermiddag var det tyst och lugnt på kortvågen, men i morse var grabbarna i SM2 och SM3 igång. Skall strax gå och lyssna lite på vad som finns i etern denna lördag eftermiddag.
I morgon kanske det blir en tur på ranchen och besök hos Helge P.

I övrigt så vill jag påminna om http://www.algon.wordpress.com/ där finns ett och annat om Rossön. Noterade för en vecka sedan att Strömsunds kommun inte kunde stå för skollokalerna till vår friskola, utan samhällsföreningen måste köpa den, med allt vad det innebär. Underhåll, värme och vatten. Att det finns så ogina kommuner, som inte vill att byarna skall ha förutsättningar att fortsätta leva. Fy Strömsunds kommun.

Noterade också att polisen tagit massor av fortkörare under den intesivvecka som var i samband med skolstarten. Det är i och för sig bra att hastigheten hålls, men va f-n, vore det inte bättre att jaga skattesmitare. det skulle inbringa mera pengar till stadskassan.

Noterade frö det tredje att Trafikverket upptäckt att hastigheten inte sänkts något på de sträckor som hastighetsbegränsats, medan däremot så var hastigheten lägre på de sträckor som fått höjd eller bibehållen hastighet. Va konstigt?....
E14 Gällö till Pilgrimstad, 80 km/h. Varför det?
331 Ramsele - Backe 80 km/h på en ny och fin väg med liten trafik. Varför skall man stå still när det erbjuds full fart, d.v.s den hastighet som bilen går bäst på och drar minst bränsle i förhållande till hastigheten, - 98 km/h.
Vem är det som bestämmer över hastighets gränserna. Är det en skrivbordsnisse i Borlänge????

Sköt om dig

Inga kommentarer: