Sidor

lördag 11 juni 2016

Lördag den 11 juni 2016

Väl hemkommen till Rossön i går kväll. Noterar att det blåst väldigt sedan senast. Massor av fallna träd mellan Strömsund, Nagasjön och Rossön. Plockepinn. Har klippt gräsmattan för första gången i år idag. Långt och frodigt gräs så klipparn nästan storknade. Affärn på byn sålde jordgubbar för 50 kr/ kilo så det blev två kartonger med hem. En konsumerades tillsammans med grädde i det underbara vädret på eftermiddagen. Blomrabatten på framsidan har fått ett fräscht utseende.
Dagens tistel:
På bron över Faxälven (Strömsundsbron) i Strömsund har det uppstått en gångbana även på den östra sidan. Förstår inte varför det skall vara gångbana på båda sidor av bron.  Hur många gångare trafikerar bron ???
Nästa steg är väl att förbjuda biltrafiken över bron.


Nästa tistel är att i Rossön, bron över Fjällsjöälven så tog man bort trafikljusen för några år sedan och ersatte med förbud att mötas på bron.
Nu har det kommit upp en heldragen linje på bron som anger att gångare skall hålla sig till den södra sidan av bron. Problemet är att bron är konvex så bilar på var sida av bron inte ser varandra. Jag själv lyckades köra upp på bron och mötte två personbilar. Naturligtvis måste jag använda gångbanan för att mötas. Skönt att det inte var någon ute och promenerade på bron.
Sätt tillbaka trafikljusen.

Nästa helg lördag 19 juni har SK3YQ årsmöte på Tåsjöberget, välkommen dit.

Den 8 juli och några dagar framöver är det utställning på skolan över den forskning som pågått under par års tid. Vilka affärer och industrier har funnits runt Bodum från 1800 och framåt.

73 de KDY

Inga kommentarer: