Sidor

söndag 16 oktober 2016

Söndag 16 okotber 2016

7 grader kl 22:00 denna söndagkväll men i torsdags morse var det -4 i Gällö och kraftig dimma.
För första gången besöker jag Frösö Park invid Åre Östersund flygplats på Frösön. Landstingen i Jämtland och Västernorrland har den årliga kulturkonferensen förlagd till Frösö Park.180 kulturnissar/nissor träffas för att diskutera kulturen i länen. Bl.a. bjöd teater Soja på en stark pjäs,
"flyktfåglar" om hur det är att fly från ett land i krig och hamna i Sverige.
I helgen har jag deltagit i IOGT-NTO kurs kurs helg i Umeå där de fyra nordliga länen samlats för att utbyta erfarenheter och kanske hitta nya spår för framtiden. Första gången jag varit på en kurs kurs helg, och omdömet blir helt OK. Läste en gratistidning om Umeå och där man noterade att biltrafiken ökat ordentligt sedan IKEA öppnade i februari. Noterar också att hastighetsändringar skall införas på ett antal vägar kring Umeå. Bl.a. sänks hastigheten på E4 till 80 km / h. Man blir lätt irriterad. Vidare är det ett antal fartkameror söder om Umeå på 70 begränsningar. Känns också lite överdrivet. Men de kanske ersätter trafikpolisen? I torsdags - söndag har jag kört c:a 110 mil och mött endast en polisbil. Dessutom är polisen feg numera och vågar inte visa att det är en polisbil. Tidigare hade man tydliga roterande "saftblandare" på taket. De stack upp som två grodögon. Idag har polisbilen en liten låg ljus ramp på taket som knappt syns.

Läser i lördagens ST.nu att det var flera avåkningsolyckor på fredag morgon, så det är väl dags att byta sulor på bilen. Men synd att slita på dubben i barmarksföre.

Dagens tistel: det är 80 begränsat från Gällö - Brunflo. Det betyder att det blir onödiga köer på sträckan.Inga kommentarer: