Sidor

lördag 17 december 2016

En halkig vecka lö 17 dec anno 2016

Denna vecka har varit lite ovanlig vad gäller temperatur och nederbörd.
I tisdags var det - 12 grader och helt plötsligt regnade det på kall jord. Trafiken, -bil och buss stod i princip stilla 12 - 19. I lokalradion gick trafikradion in varje kvart och rapporterade att E4 i princip var oframkomlig. Det hjälpte inte att trafikverkets hjältar sandade och saltade. Isen lade sig ovanpå hela tiden. Kl 23 gjorde bärgarna sin sista utryckning.
På radioklubben hade vi säsongsavslutning med glögg, lotteri, auktion, kaffe och varmkorv. På grund av det dåliga vädret blev det inte mer än 17 glada amatörer.  SM3GBA avslutade kvällen med att visa två gamla tecknade filmer på super 8. Djungelboken är klart trevlig att se.

Föregående lördag var NBV på Björkudden Nyadal. Inget fel på det julbordet. Lutfisk var det länge sedan på ett julbord, men i lördags fick jag det. Själv tillagar jag alltid luftfisk med vitsås (Bechamell) till varje julaftons bord. Julaftonsmorgon inleds med grisfötter.
Juldagsmorgon skall det vara risgrynspankaka och blodpudding. Traditioner är viktiga.
T.ex kokt salt lever skivad på en hårdbröd macka. Mums.

Kommande vecka blir det att åka ut och hälsa på några TR bröder med en julblomma. De sitter hemma och har inte så mycket för sig, så de behöver ett besök.

Avslutningsvis är det -2 grader och ingen snö utanför fönstret.

Må så grankott!   Vem var det som uttryckte sig så?

Inga kommentarer: