Sidor

söndag 29 januari 2017

Lördag 28 januari 2016

Snart slut på årets första månad. - 6 grader denna kväll. Drivmedelspriset fortsätt ärr åka berg och dalbana. I fredags morse kostade dieseln 13:35 på fredag kväll 13:68 och lördag middag 13:98. Ooootroligt.
Nåväl, ingen bryr sig. Men 1974 då bensinen gick upp 2 öre så var det protestlistor.  Men å andra sidan tror jag att priset var strax under 2 kronor. Och det kan inte bero på världsoron för President Trump, för priset åkte upp och ned redan i våras.

Igår hade NBV sin första cirkelledarutbildning för året. Det var 23 vetgiriga som samlades på Hotell Hornöberget för att få veta mera kring folkbildningen. Idag har jag försökt jobba med bokföring och laddade in en uppdatering av bokföringsprogrammet och det blev knas, för nu går det inte ladda in databasen. Måste kanske skaffa ett nytt program :-(
I morgon kanske bilen skall få en välbehövlig skönhetsuppfräschning efter några veckor i saltlake.
På fredag bär det iväg till NBVs styrelse konferens i Uddevalla.

Största händelsen på gatan idag var då två bilar hälsade på varandra i korsningen Majorsgatan / Fridhemsgatan. Polis, två brandfordon, ambulans, bärgare, en massa blink blink. Turligt nog så blev det inga personskador.

Från det ena till det andra så dödades 4 fler i trafiken 2016 än 2015. Samtidigt har vi idag nåtts av MHFs uttalande om att polisens utandnings kontroller minskat katastrofalt. Polisen försvarar sig med att man arbetar på ett annat (nytt) sätt och har omorganisera sig. Man menar att man finns där de trafikonyktra finns, bl.a. vid systembolaget?
Själv är jag inte så tvärsäker på att det är ett effektivt sätt. Det finns så många "systembolagsfilialer" så polisen kan inte vara över allt. Häromkvällen nämnde Leif GW Persson i TV att det behövs minst 20 000 nya polistjänster för att kunna genomföra sitt uppdrag i alla kategorier. Det skulle kosta nästan lika mycket som försvaret.

Kalla fakta:
I Gävleborg omkom 12 personer i trafikolyckor 2016, fyra var i Västernorrland och Jämtland.

http://www.svt.se/nyheter/inrikes/polisen-utfor-allt-farre-nykterhetskontrollerInga kommentarer: