Sidor

torsdag 25 maj 2017

Torsdag den 25 maj 2017

Dagen började med regn som övergick i lite kraftig vind och nu kl 17 så är det soligt och 17 grader.
Ingen gök hördes i morse på Winoret. Det var nog endast Guy som var gök :-) Vi var 15 som samlades runt lägerelden för att lyssna och grilla medhavd korv. Guy spelade på sin spilopipa och Gunnilla läste ur Predikaren kap 3 v 1-8 "allting har sin tid". Intressant samtal följde där vi alla hade olika tankar kring t.ex. "Krig har sin tid och fred har sin tid".  Ikväll besöker vi Jarlaborg som har musikframträdande i Deljelokalen. Kriss och Linde skall porträttera tre starka och kända damer från Sundsvallstrakten. Samtidigt är det sju sorters kakor till kaffe, hembakade.
På Bergsåker har den traditionella hattparaden  förevarit. Vem som vann lär väl komma i tidningen i morgon.  http://bergsaker.com/hattparaden/

En sak som jag inte blir riktigt insatt i är hur drivmedelspriset variera. Jag ser en Preem mack utanför fönstret och där varierar Dieseln från 12:87 - 13:95 bara inom några dagar. Den åker upp och ned som en sinusvåg på oscilloskopet. Alltså, på 80 talet blev det ramaskri om drivmedelspriset gick upp med 2-4 öre. Det gjordes protestlistor, skrev till regeringen om sänkt skatt osv. Jag har för mig att bensinpriset i början på sjuttiotalet var strax över en krona. 4 öre var mycket då. Idag bryr vi oss inte om det går upp en krona. Hur kommer det sig?

I veckoslutet kommer ett sexhundratal ungdomar att samlas på Tonhallen och Gärdehov för att deltaga i "Hela livet är en fest". Ungdomar i 13 - 18 år från fritidsgårdar i landet kommer till Sundsvall. Själv är jag på Gärdehov på lördag och serverar drinkar i samband med discot.
https://www.youtube.com/watch?v=9D7OqaQ0IVQ

73

1 kommentar:

Gunilla lskog sa...


Ja om Krig och fred kan man fundera mycket och om terrorn som sprider sig.