Sidor

lördag 10 juni 2017

Dimma eller svår dis

Nu har det i två kvällar varit en sjödimma som kommit in från havet. I går torsdag var det dimma vid HögaKustenbron och ikväll dimma vid Skatans fiskeläger. Lite trist då vi hellre önskar sol. Men men den kommer säker vad det lider. Idag var det studentflak i Ö-vik. Alla flak hade elverk och stora högtalare som pumpade ut en massa oljud. Men det verkar som att ungdomarna tycker det är skönt med darr i öronen. På Parken i Ö-vik skall det vara ungdomsfest för utgående ungdomar. Ett fint program enligt de affischer som nått mig. Kommande torsdag är det skolavslutning i Sundsvall. Där har man inte ordnat med något gemensam festlighet. Alla fritidsgårdar håller öppet på torsdagkvällen.
Dethär med studentflak är ett otyg. Dels ställer det till problem i trafiken eftersom korteger har företräde i trafiken, dels är det ett miljöoljud.  Men framför allt så är ungdomarna lätt överförfriskade och har svårt med balansen uppe på flaket. Flera allvarliga olyckor har hänt genom åren. Senast föregående helg var det två ungdomar i Söderhamnsområdet som åkte EPA flak. Av en händelse så ramlade båda av varav den ena ungdomen avled.

Jag noterar att nollningen vid höstterminsstarten har minskat i våldsamt drickande. Jag hoppas att flakåkandet avklingar framöver.  Varför skall en fin skolavslutning förstöras av en kanske onödigt olyckshändelse?

I tisdags på amatörradions dag var Sundsvalls Radioamatörer på Torget i Sundsvall tillsammans med omkring 2*10000 andra besökare. För SK3BG blev det ett lyckat arrangemang. Idag inleddes sommartiden med ett besök i Skatans fiskeläger SO om Njurunda för inmundigande av Stekt strömming med potatismos, skirat smör och rårörda lingon. Fantastisk smakligt. Nästa besök blir nog norrut till Holmö brygga NO om Söråker.

Ser fram emot nästa lördag då några radioamatörer samlas på Tåsjöberget för att avhålla årsmöte med SK3YQ, Repeater Sällskapet Västra.

Påminner om en internet adress  radio garden  där du kan lyssna på FM radio från hela värden. Toppen ljudkvalitet.

73 så länge   (73 = bästa hälsningar)

Inga kommentarer: