Sidor

tisdag 27 juni 2017

Sollefteå vill lämna Västernorrland tisdag 27 juni 2017

Sollefteå lämnar Västernorrland kan vi läsa i dagens media. "Skillnaden mellan kust och inland ökar, menar Elisabet Lassen (S), kommunalråd i Sollefteå".
Kanske är det lite oöverlagt, men nå tok* är det med Västernorrlands läns landsting, region sedan en vecka tillbaka. Jag har full förståelse att Sollefteåborna och kommunledningen är mycket irriterad på regionen utifrån det som sker inom vården. Nu kanske man kan tycka att bara för att det funnits ett sjukhus så måste det alltid finnas ett sjukhus, och så jämför man med Ånge eller Strömsund/Gäddede som saknar och aldrig haft sjukhus. Men man måste också titta på geografin och se upptagnings området inte bara antalet invånare i området. I Rossön/Backe/Hoting/Norråker finns inte ens en  ambulans. Den skall larmas ut från Strömsund med 45 minuters utryckningstid. På 60 -talet hade vi ett världsmodernt annexsjukhus i Backe. Visserligen länets bästa Hälsocentral idag, men ändå.


Kämpa på Elisabeth.


*"Landstinget Västernorrland kommer att betala förra HR direktören Lena Thelins utbildning ytterligare ett år, avslöjar P4 Västernorrland idag."

Inga kommentarer: