Sidor

söndag 25 mars 2018

Våffeldagen

Söndag den 25 mars + 7 i morse  :-)
Idag skall jag till Hedbergska skolan Aula o lyssna till Så in i Norden. Fem körer och Sundsvalls blåsorkester ger en konsert kl 15:00. Skall bli riktigt roligt att lyssna. NBV har jobbat sedan tre år tillbaka att den skall bli av.

Igår hade Lf 158 Hälleberget påsksupé på Köpmangatan 28. Knökfullt var det. Ägg, sill, leverpastej, Eiras Jansons frestelse, prinskorv, köttbullar smörgås, ost m.m. försvann i hungriga magar. Ordförande Gunilla hade ett praktikeljoke med oss. Vi var fyra som under en minut skulle prata kring ett tema som hon bestämt. Skitkul tycker givetvis publiken men inte undertecknad. Berätta om hästar i en minut. Nu hade Gunilla tänkt att jag skulle koppla ihop det med Rossön och Russar (hästar). Men det var för långsökt för mig. Däremot Zaedi klarade uppgiften om väckarklockan perfekt. Anspelning till klockhuset i Nyland som hon besökte i somras.
Men det blir nog att ge igen framöver...

PÅ måndag är det näst näst näst näst sista årsmötet för denna vår. Föreningen Nätverket VILEDA har sitt årsmöte på måndag.  Sedan kommer Folkbildning Mittnorrland, Länsnykterhetsförbundet, BlåBandet och sist Föreningsarkivet. Puh.

Sommaren närmar sig enligt almanackan. Idag har vi sommartid, hurra. Men när det blir snöfritt vete katten? Snöberget i Nacksta växer på höjden.

I torsdags var jag på möte med trafiksäkerhetsgruppen i kommunen. Representanter från MHF, M, PRO, SPF, transport, Sundfrakt, Polisen, Trafikskolorna och så stadsbyggnadsnämnden med tjänstemän och ordförande Anders Hedernius.
Mycket kommer att hända närmaste åren.   http://www.sundsvallvaxer.se/ 
En ny storbro.     http://www.sundsvallvaxer.se/byggkarta/showproject/152
Gång och cykelvägar i flera bostadsområden
Hastighetsinsatser till 30 km/h i stan och flera tätorter.
Bussnavet skall rivas och nytt busscentrum i Esplanaden.   http://www.st.nu/vasternorrland/sundsvall/efter-navet-se-skisserna-pa-sundsvalls-nya-busshallplatser-med-en-het-nyhet 

Sedan skall alla broar på huvudstråken klara Bk 4 dv.s 74 ton. Det kräver EU och trafiken.
Det betyder att många broar måste förstärkas eller nybyggas.     https://www.trafikverket.se/for-dig-i-branschen/vag/barighetsklass-bk4/ 

Snart är det påsklov och fem dagars ledighet. Då blir det radioköra...

Fortsatt bra dag

2 kommentarer:

Gunilla lskog sa...


Synd att du inte gillar "oförberedda talares klubb. Nästa år tänkte jag leka "På minuten" som du kanske lyssnat på någon gång?
Vad tycker du om 30-gränser? an du inte hälsa den där Anders att de ska skynda på med resecentrum för det är långt mellan Navet och station när man har packning.

Mats sa...

Om tretti tycker jag inte, men den vinterväghällning vi haft i stan denna vinter så har hastigheten varit runt 15 - 20 km/h för annars skakar bilen sönder och samman.
Nästa år kommer jag inte på påsksupén, har annat för mig den dagen.

GlaD PÅSK