Sidor

söndag 16 december 2018

Tredje advent Nu har det "brunnit"

Lördag kväll skjutsar jag frugan till Julton i GA kyrkan. Julton av och med Kjell Lönnå under loppen av 52 år. Fyller kyrkan i fyra föreställningar.
Nåväl #Sundsvalls kommun är inte en miljökommun. Skolhusallén har under sommaren och hösten genomgått en förvandling med fyra reducerande fartblock inom loppet av 500 meter. Nu upptäcker jag att det inte går göra vänstersväng från Skolhusallén in till kyrkan då man kommer söder ifrån. Måste köra ned till nya rondellen vid den tillfälliga Storbron och tillbaka uppför Skolhusallén för att svänga in höger vi Kurres gatukök. Då man skall köra ut från kyrkan kan inte en vänstersväng göras för att komma norrut utan först upp till Bergsgatan för att vända och kunna styra kosan norrut.
Men nog är det då väl själva den att man skall köra onödig kilometer för att komma fram i stan. Det är väl inte miljövänligt. Skäms till Sundsvalls kommun.

Samma tistel måste delas ut för alla dessa vägbyggnationer som förekommer samtidigt på vägarna.
Gamla E4, Skönsbergsvägen, Tivolivägen, Storbron, m.fl. Måste allt göras på en gång för att sätta oss bilister på prövning?

Kan någon ansvarig svara på varför kommunen är så mån om fotgängare så att trottoarerna skall vara bredare än bilgatorna?
/Mats

Inga kommentarer: