Sidor

lördag 17 december 2022

Lördag den 17 december 2022

     I morse var det - 26 grader i Rossön. De sista tre dagarna har termometern parkerat på - 26 - 29 grader. Huvudsäkringen på den ena fasen går sönder. Måste köpa två paket 16 amp i morgon söndag. Snedbelastning på fasen.

Tur man har ett tungt täcke som man får dra över näsan i sängen, annars skulle livet bli kallt. Men Ebba B har ju önskat att vi andra skall dra  ned på värmen så nu är det uppfyllt...

I torsdag hade vi julavslutning på PRO Bodum nere på centret. En (h)julsaga från Estrad norr, en jullandgång från RSMH och så tomten förstås. 

Vi var 44 personer inkl tomten och artisterna. Och givetvis kom tomten med en julklapp.
Men givetvis har kommunen ännu inte svarat på varför PRO inte får vara i sitt rum p.g.a. någon form av virus eller mögel i huskroppen. Svagt av fastighetsförvaltningen. Vi vill ju veta om vi kan vara i lokalerna på det nya året.

Den 7 december hade vi julkoncert i Bodums kyrka. Det var kören tilsamans med Kent , Emilie och Marie från Junsele som framförde ett fint julprogram. Vi var mer än 65 i kyrkan. Tyvärr kom ett ordentligt snöhugg, så det var svårt att komma fram med rullstolen i snön. Men det var fin stämning trotts allt i kyrkan. (Det vara ett pris som Fjällsjö/Bodumkören vann i NBVs musikleken i februari 22)

Nu skall vi vara med i Musikleken 2023 den 7 februari. Siktar givetvis på en "pallplats".

Dagens tistel: åter igen musiken som spelas i P4. Miss Le m.fl. musikredaktören har dålig fantasi. Måste samma låt spelas tre ggr / dygn. Tur att det finns önskemusik på fredagar och lördagsnätter..

Nu är det mycket julmusik i radion och det är skönt. Tyvärr bara en vecka till för på annandagen slutar de spela julmusik.

Just nu springer jag till kökspanna för att ladda in med mera ved, för att hålla kylan stången. Termometern som ligger på blomfönsterbrädan visar + 8 grader och ute är det i denna stund (21:15) - 19.

Slut burrande, men passar på att önska en god fjärde advent och God >Jul till alla läsare.





2 kommentarer:

gunilla sa...

Hej Mats

Jag heter gunilla och hjälper Bertil Ingelsson med hans hemsida för Bodums Bed and Breakfast. Du har ett vackert foto på Bodums Kyrka i vinterskrud. Får jag lägga den på hans hemsida och skriva ditt namn i Byline?

Återkom gärna på min mail gunilla.vinter@gmail.com

vänligen gunilla

Rossonbloggen sa...

Jaha, det är inga problem.
/Mats