Sidor

tisdag 30 december 2008

No 36 dan före nyårsafton 2008

Vädret blir man aldrig riktigt överens med/om. Igår när jag åkte från Ö-vik till Rossön var det -3 i Ö-vik, -19 i Sidensjö - 14 i Sollefteå, - 19 i Långvattnet och - 17 i Rossön kl 21:10. Klockan 24:00 var det -10 och kl 07 i morse var det + 1. Så har det varit tidigare i julhelgen också. Vart är vintervädret på väg? I vart fall så var vi till Zaedis mor och åt köttsoppa, smaskens. Sedan blev det grädde och jortron sylt till efterrätt, inte helt fel alltså. Trots denna middagsintag så höll jag mig vaken hela vägen hem till Rossön, men det kanske var föra att det var så pass kallt och jag spanade på diverse lösdrivande djur längs vägkanten. Inga renar ännu, men de är säkert på gång. Älgarna har nog dragit sig tillbaka in i snåren, men däremot en och annan ekorre som studsar över vägen för att finna något bättre att äta på andra sidan.

I LT den 23 dec läser jag att Värmestugan stängs lagom till julen och kylan.Lagom till jul stänger Östersunds kommun sin värmestuga för utsatta personer. –Vår personal måste också få semester, säger Beroendecentrums enhetschef ****. Det är ju nästan så att man blir en aningen f-b-nad. Vaddå, när utsatta människor behöver trygghet och värme som bäst, och vi andra sitter och tittar på Kalle Anka, då stänger kommunen det enda kommunala stället. Som tur är finns kyrkan och Frälsningsarmén, men ändå. Nog borde en så pass stor kommun som Östersund, kunna se till att ett par socialarbetare finns tillhands vid värmestugan. Vaddå, alla som jobbar på Ikea, Jula, On Off m.fl. ställen, inte får de semester, nej då står de till kundernas förfogande i mellandagsrean....
Det är dags för en knäpp på näsan för Beroendecentrum i Östersund och flera kommuner runt om i landet.
Tack Frälsningsarmén för att ni finns.

Julen 2007 samlade KRIS i Östersund sina medlemamr och andra behövande till en jul aktivitet i IOGT-NTOs Sällsjögården i Mörsil. Det var fins gjort av Ismo K.
I morgon blir det en sväng i Kyrkan här i Bodum. Sedan träffas vi på "torget" i Rossön för att utse årets Rossöbo och se på företagarnas (Oves Sport & Färg) nyårs fyrverkeri.
Det händer en hel del på byn under ett år, trots att det bara är 458 församlingsbor. Än så länge har vi besninstn, ICA, Järnhandel, Sport & Färg. Det finns därutöver ett stort antal småföretag i bygden, bl.a. Bodum kakelugnsmakeri.

Ber om en Gott Nytt ÅR hälsning till er alla.

Inga kommentarer: