Sidor

fredag 22 maj 2009

42 22 maj 2009

I veckan som varit har folknykterhetens vecka firats runt om i landet. I Sundsvall delades det ut flygblad på järnvägsstationen under måndagen. Budskapet var "stoppa alkovåldet".
Under onsdagen hade vi Sofia Modigh IOGT-NTO som talare på torget i Sundsvall. Ett gäng från KRIS var också med, jätte kul.
Då vi försökte dela ut pamfletter till besökarna eller de som rusade fram på stan med sikte på Systembolaget, var det en hel del som avböjde, trots att de inte visste vad som stod på vårt papper. Detta är lika typiskt som när vi är ute och demonstrerar med vältebilen, i akt att människor skall lära sig hur man tar sig ur en bil hängande upp och ned i bältet. "Det där har jag redan provat"- Att döma av svaren så har hälten av svensak befolkningen voltat med sin bil och blivit hängande upp och ned,,,
Jag blir så trött på de som inte kan ta åt sig information. Nåväl vi hade ett kors med 48 spritflaskor uppställt på torget i samband med Sofias tal.

På torsdag morgon hade vi GökottaViinoret, MHFs stuga vid Marmen. Guy och Gunilla läste några dikter och Zaedi ordnade med lite frågor. 14 st var vi som passade på att njuta av korv och kaffe.
Kl 11:00 startade ett Vårrally från vårdcentralen i Stöde. Det Var Erik R E som tillsammans med grabbarna och tjejerna i Stöde MHF ordnade det 40:onde vårrallyt. Det var ömsom manöverprov, trafikfrågor, gissa repets längd, kasta bol i hink. Ett mycket trevligt rally som slutade uppe i edebosjön och MHF stugan. 37 startande ekipade, med mer än 80 samlade till fika och prisutdelning i Edebo stugan. Här fanns både unga, barnfamiljer och äldre. Jätte kul. En av deltagarna var med 1969 och har kört rallyt 24 ggr, Kjell-Ivar Norberg Stöde.
Fantastiskt trevlig arrangemang. Tack Erik med personal för ett fint arrangemang.

De som vill kunde sedan styra kosan till Delje lokalen i Vattjom där det var kakfrossa.

Själv åkte vi hem till Rossön. Under fredagen har det varit ömsom väder med lite regn och sol. Men det blåste så det blev ingen eldning av löv och ris som jag tänkt med. Var i stället ned till Backe för att proviantera lite. Bl.a. köpte jag en fotpump för att pumpa upp framhjulet på Forden, men det verkar inte hjälpa, för även om jag kört in 730 pump tag var däcket lika platt. Det blir att byta till reservhjulet och laga detta hjul. Men och andra sidan så om däcket nu suttit på sedan 1991 så är det förlåtit att det blivit en pyspunka.

Var upp på graven vid 22 snåret och planterade några blommor, så det skall se snygtgt ut på mamma och pappas grav.

Lördag skall jag försöka ta ned några tallar som har torkat och riskerar att blås ned vid första bästa storm. I övrigt är det lugnt på byn, så när som på att Gabbis är sålt till ABOR, så nu blir det nog fart på restaurangnäringen i Rossön. Bodum skola kom på en hedrande 54 plats i landets schack tävling som pågått under våren för lågstadieskolor. Grattis.

Till slut kan jag inte undanhålla dig från att besöka en av Rossöns (www.rosson.eu) hemsidor, där finns en sida för Älgön, (http://algon.wordpress.com/) Läs och njut.

Ha det artut till nästa meddelande kommer,

/Mats

Inga kommentarer: