Sidor

fredag 19 juni 2009

No 44 19 juni 2009 Midsommarafton

Nu är det 1 år till att Hennes Kungliga höghet prinsessan Victoria giftersig med Hr Daniels Westling. Det blir säkert ett fint och påkostat bröllop
Idag har midsommarstången rest vid hembygdsgården på Hällnäset, som på så många andra hembygdsgårdar runt om i landet. Richar Lindberg vår nye underhållare och förnyare av Bodum, skötte det musikaliska och gymnastiska runt midsommar stången. Runt 120 personer kom för att köpa lotter, fika, besöka museet eller bara prata med alla hemvändande. Vädret var bra, solsken och runt 16 grader, men vi har haft betydligt varmare väder tidigare i vår. Nu vid 22 tiden är det 10 grader och en liten eldning i spisen känns skönt. Midsommardagsmorgonen för 18 timmar sedan bjöd på en otroligt fin soluppgång från en klarblå nord ostlig himmel.

Vin vän bjöd på en superb midsommar middag, med lax, paté, sill, och alla tillbehör som tillhör dessa anrättningar.

Till det positiva som hänt senare tid är att väg 331 från Ramsele upp till Sil har fått ett toppskickt av asfalt. Det känns skönt att få åka på ett salsgolv.
Nästa trevliga är att vi har fått ett fungerande Motell och restaurang till Rossön.

Läser man Rossöns sommarprogram så är hela sommaren fylld med aktiviteter:

http://www.rosson.eu/wp-content/uploads/2009/06/rosson-aktiviter-evenemang-a4-09.pdf

Avslutningsvis så raporterar nyheterna att midsommarfirandet varit lugnt runt om i landet. Det beror troligen på det ostadiga vädret som ligger över landet.

Nu skall jag inta ett läge under min korkgran, där jag sitter och tittar på hur myggorna snurrar på.
God fortsättning,

Inga kommentarer: