Sidor

fredag 3 december 2010

No 149 fredag 3 december 2010 kl 23:30

Åter en vecka
har kommit till sitt slut, åtminstone jobbmässigt. Just nu har vädret vänt något, så det snöar och tempen är 8 grader. I södra Sverige är det fortfarande trafikproblem p.g.a. snön. Tågen står still.
Jag håller med ´n Mårten på Älgön om att det är oppiner med väre. Visserligen har vi hyffsat med snö här i Sundsvall, men i Rossön är det nästan inget. Normalt brukar man isolera husgrunden med att skotta upp snö mot stensockeln för att behålla värmen Men nu finns det ingen snö att skotta, så den där elmätaren håller på att gå i spinn. Idag fick man igång Oskarshamn kärnkraftverk, och det beräknas vara i full drift nästa vecka. Det är bättre sent än aldrig, men el priset har skuttat i höjden denna vecka.

Kan någon förklara för mig hur elpriset hänger ihop? Jag vill påstå att vattnet rinner genom turbinen hela tiden och struntar väl i om det är varmt eller kallt ute. På 60 och 70-talet hade vi inte dessa konstiga elpris variationer. Men efter avregleringen på 90 talet så har det blivit oppitok. Det skulle blir tvärtom i konkurrens utsattheten. Men det är som med järnvägen. SJ kör på trafikverkets spår. Och vi trafikanter drabbas då trafikverket inte klarar underhållet.

Det är dags att ta fram iglon och bosätta sig i.
Tur att man har Gesnäset där det varken finns vatten eller el. Där behöver man bara köpa lite bensin till motorsågen så har man vips ved till spisen.

El uppror, vem hänger på ?

I morrn lördag blir det paket auktion på Blåbandet med gröt och skinksmörgås. På söndag är det julkul på Vivansborg i Timrå.

Ha det artut

Inga kommentarer: