Sidor

tisdag 13 september 2011

190 Ti 13 sept 2011

Nu har 10 års dagen av 11 september passerat.
Det var en massa reportage på TV, med all rätt. Tänka sig att se dessa två torn sjunka ned och bara blir moras. Tänk om glasspinnen på Norra Berget rasar, bara det skulle vara fruktansvärt.

Nåväl, passade på att göra en t.o.r. till Mariehamn i går. Birka Cruises.
Klev på kl 10:00 i Hudiksvall och var framme 15:30 på terminalen. Därimellan har vi fika på Strutsfarmen i Månkarbo. Ett upphetsande dyrt ställe. Och busseländet var strypt så de kunde inte köra mer än 80 km/h, vilket i och för sig är miljövänligt, men det tar 2 minuter att sega sig förbi långtradare på motorvägen mellan Uppsala och Gävle. Det betyder också att resan tar 5 ½ timma. Borde gått köra på 4½ timmar. Slöseri med tid.

När vi väl var framme fick vi sitta i terminalbyggnaden och vänta på att få kliva ombord 17:45. En ny onödig väntans tid. Man fick vänta ipubbarna så då kunde Birka sälja Öl, för det går bara ut på det, att suga ur folket så mycket ölpengar som möjligt.

Till middagen, vilken gick för sig, så hade de ett mycket litet sortiment av alkoholfritt, en öl och två vinare av äcklig typ. Bordsvatten kostar 20 kr/pers.

Anna Bogard från Malå, påstod sig vara en riktig bonntös, men det hördes inte i hennes dialekt. Men hon kunde sina texter, men hade ett fuskkomp som spelade onödigt högt, man måste skrika till varandra för att föra en konversation Mera Öl så blir det nog bra. Tänk att allt är så dåligt att mn måste bedöva med alkohol??? Men Birka gör pengar pengar.

I taxfree fanns bara alkohol och godis. Ingen vanlig lemonade, eller alkolfritt. F´n är det inga nykterister på dessa båtar ? Om en tiondel är nyktra, borde 150 personer på denna båt vara så nyktra att det skulle smaka gott med alkoholfritt.

Båten ligger i princip stilla över natten på öppet hav, 2 kop, för att inte komma till Mariehamn för tidigt. Men det är nog mycket vackert att åka 5 timmar i den Stockholmska skärgården på sommaren då sommarnatten är ljus. Denna gång regnade det onödigt mycket.

Väl åter i terminalen i Stockholm kl 15:30 rusar alla med sina ölkärror till väntande transportmedel. Vad är det som göra att man har 5-6 kartonger på en liten bagagekärra som håller på att kapsejsa?
Åter fika på Strutsfarmen på hemvägen. Och bussen går 80 km/h på motorvägen. Gudars skymning vilket slöseri med tid. Skönt att få sätta sig i egen bil i Hudik och dra full fart hemmåt.

Nja, inte vet jag om jag gör om detta i närmaste taget, i så fall får någon ge mig snällhetstabletter.

tacka vet jag att sitta under korkgranen och lukta på blommorna och fjärilarna studsa upp oc ned i solvärmen.

73 de 3KDY

Inga kommentarer: