Sidor

lördag 17 mars 2012

No 210 17 mars 2012 Blåst´n







Nu är det 6 grader och hård till styv måttlig kuling
Kastvindar gör att man känner sig som en vante då man är ute på det blankpolerade gårdsplanen.
Men mest spännande är det med Hercules planet som drog in i Kebnekaise massivet i torsdags kväll. Hur kunde det ske, och hur kunde det hända att den svarta lådan inte gav någon signal?
Att man nu funnit så många rester av planet och kroppsdelar så man kunnat fastställa att planet verkligen kraschat och inte som en teori var i torsdags att planet flugit vidare till östlig makt. Men så spännande var det inte:-(
Dock är det fortfarande höjt i dunkel hur instrumenten visar så fel att planet går in i massivet. Eller kan de vara så att planet exploderat strax det går mot massivet. Knepigt att vrakdelar återfinns på båda sidor av bergsryggen.
I Rossön har idag Sigvard Jonssons minne på skidor genomförts vid vår skidstadion. Sigvard Jonsson var en stor skidåkare och vann Vasaloppet 1956.
Närmaste tiden är det en massa aktiviteter på byn. http://www.rosson.eu/ På Skärtorsdag är det Pit Stop. På kvällen uppträder Eilert Pilarm på Lizas kök.
Det har varit solstormar i atmosfären, så det har varit tvärdött på 80 och 40 metersbandet. Däremot hördes lite Jänkare som körde kontest på 20 meter. Även på 10 meter hördes kontest trafik.

73 de KDY

1 kommentar:

Rusan sa...

skönt att du inte blåst bort