Sidor

tisdag 19 juni 2012

222 tisdag 19 juni 2012

Snart midsommar med jordgubbstårtaDet har blivit kallt igen och solen har gått i moln. Hoppas att den hittar fram till midsommarafton då man kanske skall ta en sväng upp till Norråker. Hade tänkt åka upp på Tåsjöberget men den senaste arrendatorn har schappat så det är stänkt. I söndags hade SK3YQ årsmöte på Tåsjöberget, men vi fick nöja oss med att grilla korv i kåtan utanför Fjällsikten. Vi var 13 amatörer som samlats till årsmöte. En fin dag med lämpligt med sol och vind. Både Tåsjön och Flåsjön låg nedanför våra fötter. I horisonten syns Havsnäs vindsnurror, 32 st. Snön ligger fortfarande på Saxnäs och Borga fjällen.

I varje fall så fick jag frukosten i halsen då jag i morse råkade läsa Magnus Erixons ledare i ST. Magnus ondgör sig över att vi har en 0,2 promilleregel på sjön. Magnus anser det vara överförmynderi att båtförare blir bötfällda för att de har 0,3 promille alkohol i blodet. Det finns ingen fara på sjön. Inga båtar så långt ögat ser. Jo ser det ut också då man åker E45 från Vilhelmina mot Sorsele eller Arvidsjaur.
Det finns så många exempel där båtförare missbedömt då de skall angöra en brygga, Endera hamnar båten uppe på kobben eller så försvinner relingen under bryggkanten.
Den lag som vi har sedan juli 2010 är nödvändig för att stäva tokerierna på sjön.
Nä Magnus, sansa dig och se fördelarna med minskade skador och lägre försäkringspremier.

Nu är n´Malte klar med nya taket på Stationsvägen. Det blev snyggt och det kommer inte att regna in de närmaste 40 åren. Det har det inte gjort tidigare hellre, men 70 år gammalt taktegel börjar göra sig förtjänt v vila. Nu blir det att fundera på tilläggsissolering nästa sommar. Och därpå kanske man skall se över värme systemet. Varmt och gott skall det bli inför pensioneringen :-)

I helgen var det riktigt kul på amatörradion. Lyckades köra SE2EE i Porjus både på 40 och 80 meter.
Läs mera om Lancaster bombaren “ Easy Elsie” som störtade utanför Porjus den 29:e oktober 1944 efter att ha blivit skadeskjuten av Tysk luftvärnseld när de tillsammans med 36 st andra Lancaster bombare försökte sänka det Tyska slagskeppet Tirpitz som låg för ankar uppe i Tromsö,      http://www.sm2tos.se/easyelsie/swe/ 

73 de SM3KDY

1 kommentar:

Rusan sa...

Jaha så var det med den promillehalten. Om man kör bil nattetid lite trafik ute kanman då slippa bli dömd för rattonykterhet?