Sidor

torsdag 8 augusti 2013

No 279 8 augusti 2013

En otrolig fin solnedgång denna kväll. Himlen i väster brinner. Vad månde det bli för väder i morgon efter dessa solfyllda dagar?

I vart fall så har bilen rullat 250 mil sedan förra inlägget. Färja över till Visby och till Fårö för att besöka raukrar och Ingmar Bergman museet på Fårö. Men också ett försvarmuseum i Tingstäde.
Efter en vecka på Gotland styrdes kosan via Oskarshamn till Byxelkrok på Öland. Där var diselpriset 13:90 kr/lit och i Kalmar 14:53. Hur kommer det sig? Annars är normalpriset längs vägen upp till Rossön från Kalmar 14:33. Bilen har dragit 0,5 lit/mil under denna resa. Men då har jag hållit 85 - 90 km/h. Oj så många omkörningar jag fått utstå.
Det som känns lite motsägelsefullt mot en nollvision är att det är få rastplatser längs vägarna. Det viktiga är att bilen kan stannas med jämna mellanrum för att ta paus. Endast några rastplatser längs den 250 mil långa vägen var acceptabla med fräscha toaletter och bord för att fika vid.
Nåväl, nu går vi mot en höst trots att det endast är början av augusti. Mycket bär i rönnen säger att det skall bli en snörik vinter. Usch då blir det dags med trygern på bilen :-)
Några rara QSOn har avverkats igen. Kul att få en pratstund med andra radioamatörer på kvällskröken. En hel del är uppe i ottan 04 och kör radio, men då sussar jag sött.

Den stora bro lyftkranen i Sundsvalls hamn

Ytterligare en bro sektion vid södra påfarten


Båt till Visby


En fin stenmur


Österport


Hotell Visby

Inga kommentarer: