Sidor

söndag 25 januari 2015

Lördag den 24 dagen i januari månad 2015

Denna dag har jag lyssnat till två intresanta föreläsningar. Civilsamhällets puls och dels Spice.
Martin från KRIS gjorde en mycket engagerande föreläsning om droger och framförallt spice.

I övrigt så är det bara 6 dagar kvar till det är slut på gratisåkandet på "Dubbel Krum".  Så i morgon blir det allt att ta några repor över bron.

I veckan har Radio Västernorrland lyft upp de dåligt plogade vägarna. Kommunen och väghållarna vidhåller att det inte är sämre detta år än tidigare år. Men frågan är varför vi bilister och framförallt gående skall plågas av dåligt hyvlade gator eller stora snövallar på trotoaren? Återigen måste jag göra en ngt konstig jämförelse med landsbygden, Rossön. Även om ngn vill likna Rossön med ett kallhål, så kan jag lova att det alltid är snöröjt på byn. Byn har 350 invånare och minst sju troktorer och tre plogbilar.
#Sundsvalls kommun säljer bort vägskrapor. Snöslungor får inte plockas ur garaget förrän det gått 4-5 dagar och snön vuxit fast i marken. Varför kan inte snöjöjning ske då snön lägger sig? Den skall först köras fast....

Sedan har vi TIK storryn. Chefredaktören för ST anser att det är viktigt att spegla TIK vs kommunen.
Men vad har jag för intresse av en klubb som håller på att konka därför att spelarna har aldeles för saftiga löner. F´n spelarna har mer lön än kommunalrådet. Idrott är ngt som är frivilligt. De flesta som utöver idrott är idiella, men här håller ett tjugotal idrottare på att dra ned skattebetalrna i en konkursavdelning. Låt TIk börja om från början och skola upp sina egna spelare som om tio år tar klubben till SHL. Att hålla på att köpa spelare för stora summor pengar är inte fair play.

Vad härnäst? det får morgondagen visa. Men vecka sju har vi en massa föreläsningar i Sundsvall.
Kolla på nbv.se/sundsvall i slutet av januari månad.

73 de KDY

1 kommentar:

gunillalskog sa...

Bra skrivet
Instämmer till fullo om TIK och varför ska idrottarna ha dessa enorma byggnader