Sidor

lördag 30 april 2016

lördag 30 april 2016

Dagen börjar med att få kontakt med SF3HF på Hemsön. I helgen är sex f.d. militära fort i drift från Boden ned till Göteborg och Gotland bemannade av radioamatörer som har läger på resp ställe. På Hemsön är runt 20 radioamatörer som bemannar 80, 40 20 och 6 meters banden på ssb och telegrafi. Skall försöka köra två fort till innan söndag lunch.

Sedan blev det att hänga framför TVn ett tag för att se vår monarks 70 års firande i Slottskyrkan och framför slottet där Karolin af Ugglas hade en kör med c:a 2000 sångare. Mäktigt.

Eftermiddagen ägnades att kapa björkved, men jag körde motorsågen i backen, så sedan var det som att skära en limpa med en kniv utan taggar. Ger upp.

20.00 besöker vi hembygdsgården för att få en kopp kaffe, men kom för sent för att köpa lotter. Brasan tänds 21:00 där ordförande för hembygdsgården Lennart Sundelin hälsade välkommen och kören sjöng ett antal vårsånger. Kominister Monika Lundin höll vårtalet. Tänkvärt.
Runt 125 pers samlades framför brasan. Särskilt roligt är att det är minst sju nationaliteter som finns på plats för att fira vårens ankomst. Endast en smällare brisserade, annars var det lugnt och stilfullt.
Jag är så glad att vi har dessa nysvensakr här så byn överlever. Tragiskt med att någon brände ned f.d. skolan i Viksjö som var tänkt som flyktingboende. Det skulle ge Viksjö nytt liv och överlevnad för affären samt arbetstillfällen för ortsborna..

Nu skall jag göra ett CQ.

1 kommentar:

Anonym sa...

Var du inte där?