Sidor

torsdag 7 april 2016

Torsdag den 7 april 2016

Landstinget Västernorrland
#Linnea Stenklyft (s) representerar Västra delen av länet har idag valt att avgå som vice ordförande i landstingsstyrelsen med anledning av hur beslutet blivit kring de tre sjukhusen. Jag tycker det är heder till Linnea som ställer upp för inlandet. Om det är meningen att hela Sverige skall leva då måste politiken avsätta resurser. Det är ytterst viktigt att t.ex. orter som Ramsele, Junsele, Backe, Rossön, Hoting m.fl. orter ges möjlighet att få en infrastruktur i form av vård och omsorg.
Men Landsinget i Jämtland och Västernorrland tycks vara influerad av Mittmedia. Mm menar att det inte lönar sig att ge ut tidningar i glesbygd. Det gäller att tjäna så mycket pengar som möjligt på kustremsan. Senast så har #Mittmedia bestämt att göra en nyhets desk i Sundsvall och ta bort många journalister i Sollefteå, Kramfors, Härnösand och Örnsköldsvik. Vilken lokal nyhetsbevakning blir det av det?
I tisdags hade NBV MittSverige en föreläsning med Sanna Lundell, Djävulsdansen i en smokfylld aula på Hedbergska skolan i Sundsvall.  Tidningen stänger sin redaktion på sen eftermiddag, runt 17.
Det betyder att reportaget kommer i tidningen två dagar senare. Tala om färska nyheter nej det kanske blir extrapris på nyheterna?
Heja Linnea.

Inga kommentarer: