Sidor

torsdag 4 augusti 2016

Torsdag 4 augusti 2016

Nu har det varit lite tyst en stund men det kanske beror på en liten utlandsvistelse och lite andra aktiviteter på gården.


Men hur som helst så har inte PostNord haft någon mer mail konversation trots att de lovat att återkomma. Om tömningstiden på postlådan vid ICA är inte ändrad och den gula postbilen syns inte till då den borde synas. :-(


I går var jag på kupan på andra sidan vägen och åt vofflor för 15 kr/st. Passade på att lämna in tre kassar med kläder som utsatts för fukt i garderoben :-)


Idag har en långhårig gräsmatta fått sig en avhyvling, klipparen nästan storknade.


I vart fall har vi varit en sväng till Sandefjord 11 mil söder Oslo på E6 mot Kristiansand. Sandefjord är en fiskestad där val är huvudfisken. C:a 44 t invånare. Ett fint hotell där vi genomfört General Konvent för Tempel Riddare Orden. Runt 550 bröder med damer från Island, Norge, Danmark, Finland och Sverige var samlade under 4 dagar. Senast det begav sig var 2013 i Visby på Gotland.
Vi fick en ny Högste Mästare br Per Fredheim Sundsvall efter att br Jens Dövik avgått efter 7 år på posten.


Vår färdväg var Trönö - Bollnäs - Malung - Mora - Torsby - Kongsvinger - Oslo - Drammen - Sandfjord. En liten nätt resa på 75 mil som kan avverkas på nio tim och tre minuter, men det tog 12 timmar med lite pausar och matuppehåll.
Lite besviken blev jag av E6. Förra gången jag var i Norge körde man runt berg och dalar. Nu har man sprängt tunnlar över allt och med s.k. bom peng. Får se fakturan om en månad. Och då man körde över en bro så har de satt skärmar på sidorna så man inte kan njuta av utsikten. :-( precis som nya E4 söder om Sundsvall. 110 km/h på motorvägen från Oslo till Kristiansand. Oslo missade jag totalt, för där har man gjort en tunnel under hela stan mer än fem km så det var smidigt att ta sig igenom men inget av stan syntes. Vi gjorde en utflykt från Sandefjord till Larvik på väg 301. En sträcka på 3,5 mil men jag vet inte hur många rondeller det var, och så var det farthinder för att hålla nere hastigheten till 40 km/h. Men det kunnat vara värre. Mellan Strömstad och Sandefjord går det sex färjeturer varje dag. Den färden tar drygt 2 timmar. Men de tär roligare att låta bilen få lite mil på mätaren. Döfint väder hade vi hela vistelsen så det kan man inte klaga över.
I övrigt kan man säga att det varit otroligt finns väder i Rossön också. Tror att jag från midsommar till 26 juli räknade till tre regndagar,


Så nu vet du vad jag haft för mig.

Tunnel med bompeng
Färjor från Strömstad

Förrätt på konventmiddagen
Monumentet i förgrunden är en valkäft
2018 blir det i Karlstad
Inga kommentarer: