Sidor

lördag 1 oktober 2016

Lördag 1 oktober

Ytterligare en fin höstdag för nu är hösten här. I blåsten lossar löven och hopar sig på marken. Klarblå himmel. Besökte Villa och trädgårdsmässan på Gärde. Fantastiskt att det finns så många fönster och köks försäljare. En snöslunga och en robotgräsklippare fanns på plats liksom en försäljare av sekatörer och häcksaxar. Häcksaxen verkade klara ganska grova grenar så jag fick med en sådan ut genom grindarna. Kan bli bra hemma i Rossön. Men annars var det ostar, mese, korv och annat ätbart.
Vid utgången från mässan stötte jag på en 22 årig försäljare för Sector larm som som tycker jag skall installera ett larm hemma. Han visar vilka fördelar det har. Priset är drygt 6.000 kr för installation och sedan tillkommer en månadsavgift på 400 kr. Det fantastiska är att det inte kräver en fast ledning som förrövarna kan klippa av. Allt går på internet. Johejdu i somras var jag utan mobilt internet i 2 dagar efter att åskan härjat runt byn. Om tjuvarna kommer då, är det ingen som märker det.
Vidare om det händer att objudna gäster kommer så skall ett larm gå till närmast sambandcentral. Jo mors du, den ligger i Östersund 20 mil bort... Besökarna hinner nog springa långt på dessa två timmar. I vart fall lyckades jag driva med försäljaren att installationen skulle kosta 100 kr och han skulle lämna 30% på månadsavgiften. Men hallå, vad är det för företag som sänker installationen med 6.000 kr? Det ligger en s.k. hund begraven i sammanhanget, men frågan vilken...

På hemvägen körde jag över Sibirien och Korsta. Här växer nu mina horn ut. Det skapas en ny GS väg längs Korstavägen. Det är i och för sig nödvändigt att skydda de oskyddade trafikanterna, Men varför breddar man inte upp vägen? Istället inkräktar man på körfältet så vi bilister skall få ännu smalare körbana. Det är nog med refuger och timglas busshållplatser i stan. När skall "cykelhjärnorna" i kommunhuset vakna upp?  Det senaste är  att man söker 100 cyklister som skall cykla hela vintern. Men det är kanske bättre med skidor eftersom snöröjning inte är vad den varit.

En allmän fundering är varför inget fungerar idag som fungerade för 15 år sedan?
- banker drar in på landsbygden  jag menar att banker stänger
- banker slutar med kontanter
- tidningarna lägger ned sina lokala redaktioner
- tidningarna har inte råd att komma ut på morgonen i glesbygden
- posten klarar inte av att sköta logistiken
_ posten har arbetsmiljöproblem med mörka trapphus och råttfälle brevinkast
- busslinjer dras in på landsbygden och framförallt på helger
- hela Sverige skall inte leva
- ett stornorrland med fyra ekonomiskt underekonomiserade landsting
- BB på Sollefteå sjukhus stängs strax
- Polisen har inga resurser att finnas nära kunderna
- Tullverket har för lite personal för att kunna följa upp all införsel. Beräkningar visar att endast en % av det som borde upptäckas upptäcks.

Varför är allt omöjligt 2016? men möjligt 2001

Goddag

Inga kommentarer: