Sidor

måndag 21 augusti 2017

Måndag en 21 augusti

Hyfsat väder idag.
Har varit på SK3BG i lokalen på Sidsjön. Åker längs Oscarsgatan såsom alltid. Det har förekommit anläggningsarbeten under sommaren. Nu börjar man skönja resultatet. Och som vanligt har vägbanan för bilar avsmalnats så knappt två bilar kan mötas. Och som vanligt har gångbanor på båda sidorna av vägen erhållit en mycket onödigt bred trottoar.  Det är jättemycket biltrafik men få gångare. Förstår inte att styrande på kommunen har pippi på att göra livet surt för oss bilister. Man kan ju tro att trottoaren är förberedd för gångare på onsdag- fredag och lördagskvällar. Ragelbana kan man kalla det för.  Jag tycker inte kommunen skall ge onyktra gångare en bred gångbana. :-(

På styrelsemötet med Sundsvalls Radioamatörer kunde vi summera våren som mycket positiv. I princip har alla tisdagsträffar haft ett folkbildande innehåll. Föreläsningar om radions härliga värld.

Pengarna räcker också till.

73 de KDY

1 kommentar:

Gunilla lskog sa...

Mycket ovanligt att det finns breda trottoarer
De ska även rymma cykelbanor och t ex är hela Bergsgatan utan lämplig cykelbana.
När det väl byggs cykelbanor är det cyklisterna som har den längsta vägen, vi som trampar med kroppen medan vi bilister sitter bekvämt i bilen.
Bygg cykelbanor kortast väg och omvägar genom tunnlar och dylikt för bilister,