Sidor

söndag 17 september 2017

Valdags 17 september 2017

Det är fantastisk.
Då jag besöker min röstlokal på Höglundaskolan kl 16:30 är det kö till valurnan. Det var minst 17 st före mig. Och media rapporterar att intresset för valet har ökat, HURRA. Skall bli spännande att höra i kväll hur valdeltagandet verkligen varit. (Tidigare val har man i princip varit ensam i vallokalen).

Lite smolk i glädjebägaren är det då nyheten om att ett tåg kört på och dödat 2 personer på en järnvägsbro väster om Sundsvall. Tyvärr kommer detta innebära att Järnvägar kommer att bli mera avskärmade med staket, vilket omöjliggör genvägar. Själv har jag drabbats av att Jernhusen stängt en genväg från Fridhemsgatan/Parkgatan till baksidan av centralstation i Sundsvall. Jernhusen vill få bort biltrafiken på södra sidan av perrongerna. En grind som bara kan öppnas av behöriga personer innebär att den närhet jag m.fl. hade tidigare nu gjort att det tar tio minuter längre tid att nå tåget. Dessutom är det backigt och två tunnlar där "buset" kan uppehålla sig.

Nåväl, man måste ta av sig hatten för ÖFK som idag vann över Öster med 5-0, för att inte prata om torsdagens liga match i Europa Leagues. Stakars lilla Sundsvall som lider av dålig ekonomi. Men det är som för Timrå IK med sina ekonomiska problem. Det är väl dags för klubbarna att fundera över utgifterna.

Så i en notis att stf regiondirektören i Västernorrland Hans Wiklund har 130 tkr/månad. (Detta är dock lägre än föregående direktörer haft).Va gör alla höginkomsttagare med pengarna? Blir det skattepengar? Nej förmodligen försvinner de i egna privata bolag som stora möjligheter till skattereduktion.
Nu kommer en ny vecka med nya möjligheter.
73 de KDY

2 kommentarer:

Gunilla lskog sa...

Det är dubbelt så mycket som IOGTa förbundsordförande tjänar.
Vad är rimliga löner för alla dessa höga tjänstemän som betalas av våra skattepengar?

Mats sa...

Ett basbelopp borde vara det högsta en lön får vara