Sidor

torsdag 7 september 2017

Ystad 5-7 sept

NBV har upptakt på Ystad Saltsjöbad i dagarna tre. Kul att möta 204 medarbetare från NBV Sverige. Kul också att det är många nysvenskar som anställts under året. Flera intressanta föreläsningar har hunnits med under de tre dagarna. Idag har jag tillsammans med de övriga studieförbunden haft överläggningar med representanter för region Jämtland/Härjedalen och Västernorrland angående kulturplaner 2019 - 2022. Ett glädjande konstaterande är att regionerna uttryckte det positiva i vårt arbete kring ASYL verksamheten.

Konstaterar kring några tankar man hinner ha under tiden jag åker Sundsvall Ånge i morse, det är 50 år sedan flottningen i Ljunga Älvs Flottningsförening lades ned, samma år som högertrafikomläggningen. Indalsälven flottades det i något år längre.  Det som är födda 1967 och senare förstår inte vad jag pratar om då jag nämner "timmerflottning", "tjimp", "nota", "ringbom", "varpbåt", dyktalb eller andra fina ord. Detta på tal om att dagens ungdom inte känner till svåra ord som tagits upp i media under torsdagen.

Nåväl, på söndag kväll har NBV en föreläsning om 60 år i rymden. Lokal: Bollen i Gärdehallen Sundsvall. En fundering är hur fort går radiovågor i förhållande till ljud och ljusvågor?

Fundera på det du.

Ha det artut.

Inga kommentarer: