Sidor

torsdag 2 november 2017

MittMedia och Diselpriset

I veckan har Karin Näslund på #MittMedia basunerat ut att ÖA skall bli en femdagars tidning från maj 2018. Nåja, det är en sexdagars tidning men delas inte ut på lördagar eftersom posten skall vara den nya distributionssättet. Tidningsdistribution är för dyr. 50 - 60 anställda i Ö-viks området blir utan arbete.
Näslund andas om att i framtiden blir det lika med fler MittMedia tidningar. Att inte få papperstidningen till frukost är som att ta halva livet av en.


Då jag passerade Trafikbutiken i Bispgården i dag på förmiddagen för att köpa en TÅN, blev jag upplyst om att de inte säljer tillräckligt många ex av tidningen så därför levererar inte MittMedia några tidningar inte ens med post. Så nu måste de prenumerera på en tidning så kaffebesökarna har något att läsa med kaffet dricks upp.
Samma sak på ICA i Backe. De måste prenumerera på tidningen för at kunna sälja vidare till kunder.


Det MittMedia önskar är att få sluta med papperstidningen och allt skall vara på Surfplattan.  Men låt mig slippa alla dessa reklaminslag som är i alla artiklar.


Frågan är vad vi skall använda för "eldtänne" för att få fyr i spisen då vi inte har tidningen?
Drivmedelspriset varierar. I Sundsvall kostade Diesel 13:95 (Preem) torsdag morgon. I Bispgården på Statoil kostar dieseln 13:75 men i Ramsele kostar den 14:24. Varför är det så?
Under senaste veckan har huset blivit med nya fönster. Hoppas att investering göra att energiförbrukningen minskar på sikt. Men snyggt blev det. Nu är det bara resten kvar...
Ett problem är att alla mina antennkablar från radioshacket inte har något hål i väggen att krypa genom, så nu är det inget radioköra på några veckor. Man är liksom QRT.


Ha en skön Allhelgona.

1 kommentar:

Gunilla lskog sa...

Ni får väl reklamblad att elda med. Om inte det räcker så kan jag spara lite tidningar/reklam åt er. Om ni har vägarna förbi Vänersborg finns det en man där som har reklamblad sen 27 år tillbaka. Han delar säkert med sig.

Tycker du ska sätta upp en lapp på postlådan med ny tid Då kanske det blir fart på Postnord.