Sidor

lördag 10 mars 2018

tionde dagen i den tredje månaden

Var till kungliga hufvudstaden i veckan. Det fanns ingen snö där...
Övernattade på Scandic Heymarket som ligger på Hötorget. Vid frukost kl 06:30 satt jag och tittade ut på Hötorget en den febrila verksamhet som råder på morgonen då alla skall förbereda dagens blomförsäljning. Från Hötorgsgaraget drar en liten traktor upp ett femtontal små kurer som ser ut som Kalle Ankas och Janne Långben i julfilmen. Det är intressant att se hur man viker upp sidostycken och som bildar ett tak. Detta stöttas upp med järnrör och ett plastskynke dras över.  Lyse ansluts och vips har de en riktigt ombonad marknadsplats. Undras om Kalle Anka fått inspiration från Hötorget eller om det är tvärt om.
Nåväl, vad jag förstår så kommer säljarna fram emot ½8 och tar över kommersen. Jag vet inte hur många knippen tullpaner och ris som fanns på torget i onsdags, men den del fick rea 50%.

Så idag har jag och 18 andra vänner från Umeå - Söderhamn och Östersund pratat medlemsrekrytering. Syns vi inte - finns vi inte.
Idag har vädret varit bättre och det har börjat tina lite på gatorna i Sundsvall. Men det förutsätter att man hyvlat ned snötäcket så asfalten syns.
Utanför Köpmangatan 28 i Sundsvall där Hedern är hyresvärd så föll istappar med dunder och brak idag. Det känns som att man missat takröja. Tur att ingen skadades.
Stockholm på måndag och Strömsund på tisdag och Östersund på lördag. Härligt att få se naturen genom bilrutan.

Förexten var det rätt låt som vann Mello?  Röstade på Rolandz men det gick ont och lika bra var väl det. Däremot gick det ytterst ont för våra paralympics representanter. - 17  0  till Canada i kälkhockey och curlinglaget förlorade mot China. Skyttet blev något bättre med Modin.
Hoppas de repar sig

Inga kommentarer: