Sidor

lördag 23 juni 2018

23 juni 2018 Midsommardagen

Midsommar i Rossön.
Vädret, nja diversifierat men på det stora hela OK.
Midsommarafton på Hembygdsgården, med grodorna runt midsommarstången, lotteri, kaffe med hembakat. Mer än hundra besökare uppskattar jag. Kvällen tog vi bilen upp till Tåsjöberget. Mulet men inget regn. Fjällsikten öppen till efter 24:00.
Lite god dricka (som jag vann på lotteriet) och korvgrillning o grillkåtan passade bra då det endast var 6 grader och byig vind.
Midsommardagen bjuder traditionsenligt på bygudstjänst på hembygdsgården. Dagen till är serverades kaffe och jordgubbstårta efter den andliga tilldragelsen. C:a 20 välsjungande röster.
På eftermiddagen kom en regnskvätt när jag skulle försöka få igång Forden. Men tji, batteriet var urladdat. Fram med startkabel? Men var finns den? Inte i Forden och inte i Cittran. Bra att vi har trafikbutiken i Backe..


En fundering från midsommarkvällen. I vägskälet E45 och Norråker, strax söder Hoting görs reklam för "Musik vid Tåsjöns stränder första helgen efter midsomamr" En fundering kan en strand bli i flertal?  Är det inte en och samma strand som går runt i hela sjön Tåsjön?  Samma sak i Rossön som stoltserar med 18 mil stränder. Hur många stränder ryms i Bodumssjön?  En strand är skiljet mellan fast mark och vatten. Och det är samma strandsträcka som går runt sjön. Eller vad säger du?
Visserligen kan man tänka sig att utnyttja de små öar som finns i Tåsjön. Men då skall väl också musiken besöka varje ö?  Nåväl, det blir säkert bra då vi vet vad som menas.


God fortsättning på Midsommarn.

1 kommentar:

Gunilla lskog sa...

Får kolla med språkvetarna det därom strand och stränder

Ha det