Sidor

söndag 29 december 2019

Svar på julmorgon/Julotta

Jag lyckas aldrig svara på ett inlägg, det bara försvinner.
Men hur som helst är jag lite traditionell och vill att allt skall vara som det var för 60 år sedan, d.v.s julottan firas i kyrkan kl 07 på juldagen.
På den tiden bodde jag i en by som heter Gimåfors 6 mil från Sundsvall. Där fick vi åka bil till julottan i Holm (Anundgård) eller Torpshammar. Åkte med mor och far de tre milen till resp kyrka. Det var något speciellt med atmosfären, sångerna och predikan den morgonen.
På 70 -talet då vi bodde i Hoting blev det Tåsjö på Julotta.
Här i Rossön har det varit julaftonsmässa men nu har det återgått till Julotta. I och för sig är det inget fel i midnattsmässa och det kanske ibland kommer fler direkt till kyrkan från julklapps öppnandet.
Det kan vara trögt att komma upp kl 06 på julmorgonen men jag känner en viss stämning på julottan med alla dessa sånger kopplat till tidpunkten.

Att sedan gå hem och äta saffranspankaka och boa ned sig i sängen för att sova en stund till, det är fullkomligt.

För att byta ämne så har vädret varit miserabelt idag den 29 december. Trafiken har i det närmaste stått still i Jämtland/Härjedalen och norrut. Regn som liknar hagel och underkylt. Jättehalt med andra ord.
Gunilla åkte från Sundsvall 11:50 och kom till Rossön 17:15. Bilköer och två stopp efter 331:an. Normalt tar det 2:20.

I övermorgon blir det blixt och dunder och vi välkomnar fem nyfödda barn och 8 nyinflyttade och presentera årets Rossöbo. Men vem det är får du veta efter 20:00 på nyårsaftonen.


Hoppas att det blir sådant töväder att isbarken på mina antennlinor försvinner, för just nu är de tjocka som en tums rep. Då är det jättetunga och hänger ned vilket ger dålig verkningsgrad.

73 för nu















Inga kommentarer: