Sidor

söndag 12 januari 2020

Lö 11 dagar in på 2020

I fredags jobbade dr Nilsson och distr sköterska Anna-Märta G sista dagen vid Backe HC. Det är med vemod man noterar att dr Nilsson flyttar norrut till Västerbotten. Det är bara att lyckönska den HC som får honom som medarbetare/chef. Anna-Märta har valt att dra ned på sitt engagemang men finns kvar i Backe. Faran är nu att region Jämtland passar på att slakta Backe HC och att det blir en filial till Strömsund i dessa besparingstider.  Backe HC som varit i topp vid flera patientundersökningar riskerar att utarmas.
Ingen kan svara på frågan varför det blivit såhär.  Jag tänker då på att Nacksta HC i Sundsvall skall läggas ned ??  Ramsele och Junsele slås ihop, Liden och Granlo bildar en enhet. Varför kan inte det lagstiftas att hyrläkare/sköterskor m.fl. vårdare förbjuds. Regionerna är tydligen inte själva myndiga att stoppa penningflödet, trots att förre regionpolitikerna i Västernorrland Erik Lövgren Ånge, i en TV intervju säger att regionerna går samman för att få stopp, men det händer ingenting.
En undran, varför är det ingen som törs ta ordet skattehöjning i sin mun för att rädda vården??

Dagens slut 23:59

1 kommentar:

Anonym sa...

Vi Jämtlänningar samt Ångermanlänningar som bor i Jämtlands län kommer väl ihåg politikers intentioner med Stafett - hyrläkarstopp 2012.
Det blev kaos och flera vårdcentraler stod snart utan fast anställda läkare en del helt utan p.g.a. att arbetsbördan blev för stor på dem som var kvar och de valde att sluta också.
Flykten av läkare blev då ett stort problem större än stafett - hyrläkare!

Man måste titta på varför landstingen/regioner är dåliga arbetsgivare inte attraktiva.
Intervjuade allmänläkare bl.a. i Örnsköldsvik hävdar att dagens chefer, politiker inte mäktar med problemet utan det måste in nya krafter, för att förbättra arbetsmiljön inte lägga mer börda på dem som är kvar.
Då blir bara konsekvensen att fler slutar eller går in i väggen som det heter.

Verkligheten talar sitt eget språk oavsett vad vi tycker!

Joel