Sidor

torsdag 27 februari 2020

Man slutar aldrig att förvånas.


Några av ungdomarna på byn skulle på Halloweenfest och vände sig då till ett äldre par som köpte ut starköl och starkcider till dem. Nu åtalas paret för brott.



Ett par i 65-årsåldern på en ort utanför Sundsvall åtalas för att ha köpt ut starköl och starkcider till flera ungdomar i 16-årsåldern.

I samband med att det skulle vara en Halloweenfest på orten i slutet av oktober hörde en pojke i 16-årsåldern av sig till paret. Han bad dem köpa ut starkcider och starköl till han och hans vänner – vilket paret ska ha gjort.

Det hela upptäcktes när pojkens mamma såg att hennes son hade swishat kvinnan i paret, vilket hon tyckte var konstigt.

I förhör med polisen förnekade kvinnan först att de hade begått något brott. Hon menade bland annat att en del av swish-betalningarna som gått till henne var för att en av ungdomarna köpt en jacka av henne.

Till slut erkände kvinnan att hon och hennes man hade köpt ut till ungdomarna, men menar att det är enda gången det har hänt.

Nu åtalas både kvinnan och mannen för olovligt anskaffande av alkohol. Även mannen har erkänt att de köpte ut och hjälpte till att lasta in alkoholen i en av ungdomarnas EPA.
Det är för dj-vligt att vuxna köper ut till ungdomar...

1 kommentar:

gunillalskog sa...

Bra att några anmäler dylika brott.
De flesta ser nog det som något naturligt att unga ska få prova alkohol.