Sidor

onsdag 16 september 2020

Onsdag 16 sept regn och blåst

 Nu är hösten här. Blåsten har tagit tältet som säckade ihop natten till idag. Nu är det återvinningen nästa.

Jag tror att det blivit en pandemi i varsel uppsägningar i Norrland.
Cosmopol i SUndsvall  150 personer, SCA Sundsvall 800 personer, Smålandsvillan 80 personer,, Östavalls sågen 80 personer, Permascand i Ljungaverk, 30 tal personer, Z-lyften bispgården 30 tal, SMV i Storuman, branden i Polar Öjebyn 150 pers, 

Hur kan Corona pandemin orsaka detta och mera?  
Sveriges bästa bank, Handelsbanken, skall halvera sin kontorsarsenal. Jag bytte bank till HB då de hade kontor i Strömsund. Skall man måsta åka till Östersund framöver??

Det är så bra att få träffa en "bankir" som kan hjälpa med lån, aktieplacering, huslån m.m.

Nåväl, det är väl såsmåningom dags med att gå i ide för alltid.


Moss


2 kommentarer:

Anonym sa...

Det blir värst för de äldre,äldre!
För gamla för att börja med ny teknik och dessutom dyrt för oss i glesbygd att ansluta till fiber (12 - 15 000 kr för att få fiberansutning.
Bor man i t.ex. Nacksta är det bara att hämta en ut ett modem på Kvantum som leverantören man valt skickat ut, gå hem, sätta i kontakten och det fungerar...
Det är väl att diskriminera landsbygdsborna då kostnaderna skiljer så fruktansvärt, eller hur?
Ministern säger då "det är så få i glesbygd (30 i varje by i bästa fall) som tecknar abonnemang därav den stora skillnaden!".

Tack för den!

Anna Greta G

Mats sa...

Tack Anna-Greta. Ja visst är dt orättvist.
Här i Rossön arbetar vi för att i huvudtaget få markfiber. Vi har ett företag som är Jämtlandsbasserat och heter Zpyke som är beredd men vår kommun har hittills satt sig på bakhasarna. Det är bara centrala kommunen som får del av infrastrukturen.

Själv har jag satsat på luftburen fiber, d.v.s. radiofiber. Har haft det i två månader och det fungerar relativt bra. 80-90 Mbit, men några avbrott har jag haft. Men väderkänsligt.

Så vill man nu besöka en bank för att få handledning så blir det endera en videolänk, eller besöka Östersund 15 mil bort. Men snart dras nog bankerna i i länscentrat också. Men fanstastisk att det sätts upp fler nya uttagsautomater i länet. Kontanter skall få finnas kvar. Om vi inte har kontanter kan vi inte köpa lotter i föreningslivet och då går de i putten kanske.

Men annars är det bra i Rossön, vi får om 4-5 år 15 vindkraftverk på Bleka.

Moss