Sidor

tisdag 28 april 2009

No 40 28 april 2009

Nu har jag åter varit två dagar på Stora Essingen i Stockholm. Japanska buskar blommar i rosa. Gräsmattorna är gröna, och häckana står skärt skira. I farleden utanför Gammelgårdsvägen seglar en och annan gammal lastbåt med en V8 diesel mullrande i bakgrunden. Den friden störs av en eller annan racerbåt som håller den fart man får hålla.
Härligt, trots allt.
Sitter nu på tåget på väg norrut mot Sundsvall där grönskan avtar allt mer. I Tierp går en vårgräns, träden försöker skifta i grönt. Hemma i Sundsvall är det betydligt gråare på marken.

Nu är det Valborg och det blir kanske en majbrasa någonstans, men på 1 maj sitter jag under min Korkgran hemma i Rossön. var hem i påsken och snön hade påtagligt minskat sedan julhelgens snöande.
Det blir säkert att göra lite i vedboden, med att klyva lite ved inför kommande vinters eldande i kökspannan.
Annars skall jag göra två mopedprov i helgen och så är det väl till att ta vara på en del post som ligger på skrivbordet.

Men i vart fall är vi påväg mot en sommar. Man kan kanske kan njtua några dagar trots att det är i Stockholm. I dag satt vi ute och åt lunch vid lärarnas hus på Essingen. Det var ljuvllgt.

Ha det artut alla glada läsare.
/Mats

1 kommentar:

Rusan sa...

Jo tar gärna några fönster i sommar
Hoppas ni får det bra i Valborg
Ha det gott