Sidor

fredag 25 december 2009

60 25 dec 2009

Juldags kvällen är strax slut. 23:53. Natten mellan julafton och juldagen snöade det rejält i Rossön. Plogbilen vräkte in snövallar i infarten till mitt hus. På julaftonskvällen var vi i kyrkan där Erik Fengtström hölls predikan. Anonia Bryntesson hade med sig den nya kören. Helt fantastiskt att i Bodums kyrka ha fått en kör igen efter drygt trettio års uppehåll.
Det var nog uppåt 80 pers i kyrkan. det är nästan 20% av församlingen. (570) Mycket ungdomar, vilket är trevligt. Dock kan man fundera var vår ordinarie präst är någonstan en sådan julhög tid? Det var inget fel på Erik, men som sagt, vad har församlingen en präst till, om den inte skall medverka vid högtiderna. I morgon annandagen blir det julkonsert kl 18:00 med vår nya kör, det blir trevligt. Annars sitter man mest inomhus och gonar sig i värmen som sprids från vedpannan. Har försökt få igång Zaedis nya dator idag, men internet fungerar inte. @@@
Men gå gärna in på några web cam och se vad som händer i Vilhelmina och Åsele.

http://webcam3.vilhelmina.se/view/index.shtml

http://www.aselemarknad.se/start.php?action=webcam

http://www.webbkameror.se/webbkameror/tv4/tv4_sundsvall_1_640.php

I går på julaftonen körde jag SM3GJL Sune i Sollefteå och SM3XRA Bengt i Nyland via Sollefteå repeatern. Den gick ovanligt bra, men den har bytt QTH till Flugtjärnsberget. Tåsjö repeatern är i gång men ingen trafik hittills under julhelgen vad jag märkt. Men jag kör vidare så får vi se.

God fortsättning

Inga kommentarer: