Sidor

lördag 19 december 2009

No 59 19 dec 2009

Har just kommit hem efter att tagit ut en julklapp i förskott. Var på Julton i Sundsvalls GA kyrka med Kjell Lönnå och Stig Robertsson som dirigenter. KFUM kören, Confetti, Kammarkören lyfte hela kvällen med idel julsånger. Fantastiskt vad fint det kan låta i en kyrka. Samstämmigt, härliga röster.
För tre veckor sedan var jag på en annan julkonsert på Tonhallen. Visserligen är det skönare fåtöljer än träbänkarna i Kyrkan, men samsjungningen på den julkonserten var inte helt godkänd, trots att de var fyra artister.
Över hundra körmedlemmar och en fullsatt kyrka var häftigt.

Denna vecka har vädret inte varit det man är riktigt van vid. on - fr hade vi runt 20 grader i Sundsvall och över 30 grader hemma i Rossön. Min kusin fick rycka in och hjälpelda i ved kökspannan föra tt inte innetemperaturen skall hamna under nollan. Men just nu på kväll så har vi "bara -10" i Sundsvall.

Två arbetsdagar kvar, sedan bär det av till R-ön, för ett lugnt firande. Midnattsgudstjänst i Budums kyrka på julaftonskvällen. Juldagen är det utställning av fiskeredskap i Bollstjärn. På Nyårsafton blir det sedvanligt firande på Bodumstorget efter nyårsvespern. Nya barn får en gåva från Samhällsföreningen, nyårs tal, sedan bränner Ove på Rossöns Sport och Klas på Rossöns Järnaffär av ett hejdundrande fyrverkeri. Vägen genom byn är upplyst av hundratals marschaller.

God fortättning på fjärde advent.

Inga kommentarer: