Sidor

lördag 9 januari 2010

No 64 9 januari 2010 kl 23:15

Har varit på Folkan i Matfors ikväll och lyssnat på Eddie Oliva show. En mycket trevlig tillställning med blandning av lokala artister. Två barnkörer gjorde att allt smälte ihop till en mycket trevlig föreställning. Eddie körde monolog och sjöng underbart. Publiken fick han med sig och stundtals var det riktigt trevlig allsång. Märktes att det fanns mång fäns i publiken. Det var ut sålt på Folkan. Och Birgit Othzen var överallt som vanligt.
Tack för en trevlig kväll.

I övrigt har de senaste dagarna präglats av att folkmunnen sagt Kallt, svinkallt. Sedan julafton har vi haft mellan -15 - -33 i området. Hemavan har haft mer än -40 grader. Hemma i Rossön har min kusin haft fullt upp med att kolla värmen så det inte skall frysa, men till slut frös det till ändå. Men med en kupé värmare så kom det igång igen. Men fy vad det blir kallt, när ingen är i huset. Under jul och nyårshelgen höll vi 20 grader inomhus, men i el besparingens tid och ingen eld i vedpannan blir det snabbt +3. Brrr. I stan gick det så långt i fredags, då de hotade med att elen skulle kosta 10kr/kw, att jag tog afghanexpressen till jobbet. Men det kändes ändå OK, för på dit vägen var det bara fyra passagerare och på hemvägen lika få. Konstigt att inte fler åker buss! På morgon och kväll har vi faktiskt 10 minuters trafik och på kvällen 20 min. Men principiellt är jag negativ till kollektivtrafiken. Att sätta sig på X2000 till Stockholm i vagn 6 plats 4 är OK, men inte lokaltrafiken. Vad kan det bero på? Kan kan det bli fler resor med Afghanexpressen. Men vi får se hur det blir framöver. Men arbetsresan kostar minst 60 kr / dag och så mycket bensin lyckas jag inte köra upp...
På jobbet är vi fullt uppe i att göra bokföringen för 2009 klar. Samtidigt så start ny verksamhet upp för 2010. Undras vad 2010 har i sitt sköte? Vad händer med alla ut försäkrade människor. Hur kan folkbildningen hjälpa dem?

Tempelriddarna har konvent i Sundsvall i slutet av juli månad. Det blir jobbigt och spännande.

MHF har förbundsårsmöte i höst och inför det så kommer det att vara en del arbete också.

Jag hoppas att alla som arbetar för Rossöns fortsatta utveckling lyckas med arbetet och att man kan få en tryggad ålderdom, med infrastruktur, mataffär m.m.
Sköt om er alla läsare. 23:35

1 kommentar:

Rusan sa...

Du har fel Din bussresa till jobbet om du åker varje dag kostar inte 60 kr utan bara hälften. Förstår inte varför du är emot kollektivtrafiken? Finns väl bra lösningar på den som ännu inte används t ex minibussar som går ofta
Gunilla