Sidor

söndag 7 februari 2010

72 Sundsvalls sjukhus 7 feb 2010 22:04

Sjukhusen i Västernorrland
Nu måste jag bjäbba lite kring den strid som uppstått kring de tre sjukhusen i länet. Sundsvall mot Sollefteå, Sollefteå - Örnsköldsvik mot Sundsvall.

Först av allt menar jag att vi behöver ett sjukhus i Sollefteå. Östersund - Sollefteå - Lycksele. Sollefteå behövs för att täcka upp Fjällsjö, Tåsjö, Dorotea samt Åsele. Örnsköldsvik som ligger ett stenkast från Umeå, och Ö-viks borna som vill tillhöra region nord kan slå ihop sig med Umeå vilket också är närmare än Sundsvall. Länet klarar sig med två sjukhus, Sundsvall - Sollefteå. Tio mil Ö-vik - Sollefteå, tio mil Fjällsjö - Sollefteå, tio mil Härnösand - Sollefteå.

Sedan tar jag mig för pannan kring dårskapet som sker på Sundsvalls sjukhus. Det är då märkvärdigt att Sigbjörn som är så handlingskraftig inte kan sköta personalfrågorna. Han har ju en massa idéer som han kan genomföra för sin lön. Det verkar på senaste dagarnas personalchefs turbulens att för att sparka folk, så måste man ha en rejäl lön. Det har Sigbjörn redan. Eftersom att vi nu får dras med karlsloken så låt han sköta rubbet, och sparka honom 2014 då avtalet går ut.
Man blir snart inte förvånad över de dåraktiga besluten som landstingsledningen hela tiden tar.
Det har totalt spårat ur i dagens samhälle. T.ex. Bengt Westerberg, styrelseordförande för Röda Korset. Han lyfter 65 tusen i månaden. Men borde det inte vara ett ideellt arbete???

Nej nu gick livstycket, mors da.

Inga kommentarer: