Sidor

torsdag 15 april 2010

85 Utsikten enorm 15 april 2010

Utsikten över Ångermanälven
är enorm. Från Järnvägsbron ovanför Forsmo till sjukhuset i Sollefteå. Än ligger isen men på flera sträckor längs älven har isen rivit och man kan ro med en eka i älven. Läste i Sundsvalls Tidning att i Liden har man en flotte strax ovan Lidenbron där man har vadslagning när flotten skall passera bron. Även i Junsele har jag för mig att man åtminstone haft en flotte som skall passera under bron på Rv 90. Spännande. Men nu oroas vi av det väder som är på antågande i helgen. Dels att det skall bli snöslask och dels vulkanutbrottet på Island som sprider sotpartiklar som är farliga för flygplanens motorer och flygplanskroppens främre delar.

Sveriges sämsta bilförare
gick på Tv4 i kväll. Fyra förare med coodrivers är kvar i tävlingen. TÄVLING. Man kan undra vad tv4 har för trafikmoral då man kostar på att göra sådan skiiiit. Vaddå, visa hur urusla förare hanterar bil och trafiksituationer. Jag hoppas verkligen att inte ungdomarna tar efter dessa bil förare. Men det finns ett antal andra skiiit program i TV4, ja även i Svt. Det enda program somjag tycker är OK är Wild Kids där man i stället för att rösta ut, tävlar in nya deltagare i laget.
Sedan är Ola en bra programledare.

Utsikten
Utsikten är som sagt vidunderlig, åtminstone om 1 månad då det blir grönt i backarna. Just nu är det åkerstubb och gråa skogsdungar. Men efter en liten nätt promenad på 1 km så är man på utsikten. DÄr får man pusta ut för att sedan ta spåret tillbaka. Lagom mycket uppåt och nedåt. Bra för hälsan påstås det. Han man dessutom stavar i händerna så får större delen av kroppen en bra rörelseövning. 30 - 45 min per dag gör att du lever längre.

Återinvigning
1976 återinvigde vår kung Carl 16 Gustav, "placet". 1902 invigde Oscar II anläggningen. Några kända saker finns i närheten, Hårnålstallen och Majblometallen.
Vart är utsikten?

Ha det artut

Inga kommentarer: