Sidor

söndag 18 april 2010

86 18 april 2010

Årets första
grillkväll inträffade i går kväll på utsikten över Forsmo. Forsmo IF är känd för att ha flera bra idottare i både cykel och löpning. I går kväll löpte jag och Z upp till utsikten där Uno och Tord tänt en brasa. De lyckades trots avsaknaden av Stockholmsnäver. Tyvärr blåste det kallt så elden stod som i vinkel med det naturliga. Nu tror du förståss att Stockholms näver är sprit, vilket det det också är, men röd sprit för att få igång en eld. Vi andra naturiser spjelkar veden eller har näver som eldtännä. Naturist, nu skall du inte tro så om mig, för det handlar om skogsmänniskor och inte om trotoar bönder...
I vart fall så var det ingen vanlig korv som grillades, det var Soja korv och äpplen. Inget större fel på korven. Grillade äpplen var faktiskt relativt gott. Så det blir nog flera sådana försök.

Idag söndag
är det klarblå himmel, men det har nog varit lite kallt i natt oxå. Isen ligger på gångytorna. Däremot så har isen rivit ganska bra på Ångermanälven utanför Forsmo och Ed. Sedan lördag morgon till lördag kväll så har stora delar av älven blottat sig.

Kyrkan
Igentligen skall man gå i kyrkan på söndagar, men det blir en sväng i gymmet i stället. Lite skrot och bensparkar kanske kan fylla den missionen. Benpress är också bra. På tal om kyrkan så finns det en gravplats i Eds kyrka uppströms där ett antal okända människor begravts på 20 och 30 talet, då det här var ett lugnsanatorium. Många människor med lungsot kom aldrig hem utan begravdes vid Eds Kyrka. Ivart fall så var det Oscar II som 1901 invigde sanatoriet, och vår nuvarande kung Carl VI Gustav var här på 75 års jubileum 1976, så står det på kungastenarna en bit upp i skogen.

Så ha en god dag käre läsare.

Inga kommentarer: