Sidor

fredag 30 april 2010

No 93 30 april Eldarnas dag och hundarnas gissel

Valborg
inte så att hon har namnsdag eller så, utan det kallas Valborgsmässoafton denna sista dag i april månad. Ikväll smäller det kan man tro, om inte annat så kommer det att brinna på många ställen.
Folkhemmet
I lokalradion har man behandlat att det är sista dagen för flera sjuksköterskor i Ö-vik. Det känns vemodigt att man drar ned på den samfärdsel som byggts upp under en hundra årig period. I går kväll handlade det om Folkhemmet i Karlavagnen. Landstingets nedmontering av sjukvården är ett typiskt exempel på att rasera Folkhemmet.
+ 2
Nu på morgonen kl halv åtta är det + 2 utomhus och vid vedspisen är det varmt och gott, men på "kontoret" är det 14 grader Snön har smält så pass att det går att göra vissa lövröjningsinsatser under dagen, men tänkte också hinna en repa till Strömsund, inte för att jag vet varför, men det kan vara bra att se ngt nytt ibland. Kanske blir det att hälsa på Barbro S som i morgon flyttar till Lill-Härdal. Snyft.
Valborgsmässo eld
Ikväll blir det en sväng till brasan på Hällnäset för att njuta av att vintern rasar ut och sköna maj välkommen. Det är ett tag sedan jag och morsan och Z var till Backe och tittade på deras brasa mittemot Handelsbanken. I Jansjö eldades det också friskt vid gammskolan.

Tänk om
Är en kampanj som Folk hälsoinstitutet tillsammans med de flesta kommuner (ej Sollefteå och Ånge) driver nu i sista april och skolavslutningen. Till min glädje då jag var in på ICA i Timrå i går kväll så fanns broschyrer uppställda i kassa disken. Bra jobbat Britt-Louise Nyholm, folkhälsosamordnare i Timrå,

Ha en trevlig Valborg vare sig det är en tårta som serveras på namnsdagen eller du grillar korv i kommunens sista april brasa.

Inga kommentarer: