Sidor

fredag 5 november 2010

No 139 fredag 5 nov 2010

I Rossön igen
Halvdag idag, så efter att varit förbi Biltema och inhandlat en bilklädsel så gick resan förbi Sune i Fanby med lite mattrasor och en kartong kopieringspapper. Väl hemma i Rossön blev det lämpligt med en kopp kaffe. Två stora rishögar baka lagår´n har legat sedan i augusti då jag fick hjälp med att fälla stortallen. Lite bensin och diesel så vips var den ena högen övertänd. Den andra ville inte ta sig, så det blir ett lördagsprojekt. Nu ikväll har den första högen brunnit ner i marknivå. Lördag blir det att tända ljus på gravarna vid Bodums kyrka, och sedan blir det minnes högtid kl 17.00. Kören kommer att sjunga så det blir en vacker inramning.
Kortvågen har stått på hela eftermiddagen och det verkar vara bra konditioner för det har varit SM folk på hela kvällen. Så det blir nog några timmar för att pejla av vad som försegår i etern.
Kul om SM3DAL eller SM2JCG är på.
En grad kallt ute med 20 inne på kontoret, elden sprakar skönt från kökspannan och Zaedi har gjort en god äppelkaka till kvällskaffet.
Sköt om dit. Från det ena till det andra, på algöns hemsida finns några gamla flygfoton där b.la. mitt hus syns.

PS, läser i TÅN att 18 jobbcoacher skall bort sista december. BRA
Förstår inte varför AF och staten slösar pengar på att arbetslösa skall skriva CV och söka jobb??
Det finns ju inga jobb att söka. Se till att det finns arbetstillfällen före det att man lurar arbetslösa att vara med i denna förnedringsapparat. Jobbcoach - så utomordenligt förlöjligande av människor. Bort med skrotet. Inför Lärlingsmöjligheter i stället.
Ha det artut.

1 kommentar:

Rusan sa...

Ja speciella jobbcoacher kan inte behövas. Trodde tidigare att det var srbetsförmedlarnas jobb att coacha så jag undrar vad de har gjort dessa år när "specialcoacherna funnits.