Sidor

lördag 30 oktober 2010

No 138 lördag 30 oktober

Nu är snöns här
Åtminstone i Rossön, för idag när jag åkte Sundsvall - Rossön började snö väglag strax ovan Helgum. Här i Rossön har två olika plogbilar passerat, så i morgon är det endera bra isföre eller så har det försvunnit, snön alltså. Eftersom att det blir vintertid i morgon så åkte trädgårdsmöbeln i i boden, batteriet togs ur Forden, stakkäppar som visar vart snöröjaren skall köra satts upp, blommurorna tömda och allt annat, som skall göras. Jag har tur denna dag, för det är så mycket snö att jag behöver inte bry mig om löven som antagligen pryder därunder snön. De blir ett vår projekt :-(.
I går kväll var jag på ÖochB i Birsta. Men det finns inget att handla där. Tänk 1974 då jag jobbade på Sandslåns skilje utanför Nyland och det var nattskift, så tog man sig en tur till Ö&B på dagen då man var ledig. Då fanns det en massa roliga avlagda militär grunkor, nätaggregat, rörbestyckade frekvensräknare, Ra 200, gamla bilar från flyget och en massa annat trevligt att botanisera i. En och annan pryl följde med hem. Idag är det bara nudlar som ev kan vara värda att köpa. Men så klart, då jag såg ett TV reportage hur armén gräver ned kläder och andra föremål vid förbandsnedläggningar i stället för att t.ex. Hemvärnet kunde få prylar. Bilarna säljs kommersiellt och någon gör en vinst på det också. Det är sjukt. Lika sjukt som miljöpartiet som inte vet vem de är. De far och friar lite hur som hellst. tackar vet ja Rektor Gustav Kalm på Lidens skola under -60 talet, det var rektor det.

Nu sitter vi och eldar för fullt i stugan för att få upp lite värme inför kvällens rysare, eller kan det vara mysare?. 11 grader inomhus när vi anlände vid 12 tiden. 1.1 är det utanför knuten.
Nu skall jag leta reda på fönsterremsor så jag kan täta fönstren så det inte skall dra så väldigt i vinter. Sedan slår jag på kortvågen, så få vi höra om SM3JCG eller SM3 DAL är aktiv på 80 meter.

Not; det är mer än 70 år sedan Sundbron, på väg till Bölen byggdes. På algon.wordpress.com finns tre bilder med bilar som passerar Sundbron 1938. I november 2010 har de renoverat färdigt och en ny beläggning och räcken har den fått.

Ha det artut

1 kommentar:

Rusan sa...

Instämmer totalt om Ö o B.
Ha det gott i kylan