Sidor

söndag 27 november 2011

No 196 söndag 1:a advent

Nu har första snön uppenbarat sig
Idag kl 10:30 kom första snön till Sundsvalls området. Och det med besked. En massa blötsnö som har fallit och trampats ihop på gatorna. Snösvängen saknas fortfarande i denna stad. Bilarna trycker ihop snön till en tvättbräda.
Men i vart fall blev det en vit julskyltning.
Var till Timrå kyrka på adventsgudstjänst. Där predikade Tove Norrfeldt mycket bra och välartikulerat. Hon hälsades välkommen till församlingen. Tove presenterade sig själv som kommen från Rossön, byn med ett enda trafikljus, på väg från Sundsvall till Borgafjäll.

Hade tänkt åka till Holms kyrka på aftongudstjänst, men det blev en sväng ned i tvättstugan i stället.
Under kvällen har vi sett på "Allt för Sverige" på ettan och därefter "Starke Man", Lars-Göran från Svinarp. Denna serie tycker jag är rätt kul, för den visar förmodligen med stor sannolikhet på verkligheten i en kommun. Mutor, Striptease, restaurangbesök m.m. Så därför är det som det är, bara tok.

Sorgens bud
I går kväll var det lilla julafton i Ingerarven, MHFs lokal i Bergsjö. Tyvärr meddelades "sorgens budskap" om att Ingesarven måste säljas Verksamheten är för liten och Nordanstigs MHF har inte möjlighet att hålla kvar den fina lokalen. Den byggdes som skola, för att sedan övertas av en IOGT loge och därefter på sjuttiotalet bli en MHF lokal med en jättefin miniracingbana på övervåningen. Här har många ungdomar haft verksamhet genom åren.

Ha en god fortsättning på adventshögtiden.

73 de SM3KDY

Inga kommentarer: