Sidor

måndag 26 november 2012

No 247 Måndag 26 nov 2012

VädretNu regnar det snö. (På Svenska, snöblandat regn). Det är andra gången i höst som det lägger sig vitt på marken. Den 19 oktober låg det snö kvar på marken i ett dygn. Kanske kommer detta att ligga kvar till över skyltsöndag, för visst vore det genomtrevligt om det är vitt på marken då man går omkring och glises i skyltfönstren. Några år har det varit regn och barmark, men de flesta åren med skyltsöndag i Sundsvall har det varit ett litet lager av vitt puder. Något år var det nog -7 grader också.

Dagens tistel blir fortfarande rondellen på E14 / timmervägen. Rondellen är dåligt skyltad speciellt för trafik från Sundsvall mot Östersund. Avvisaren sitter för långt till höger, och rondellen är låg så det syns rakt genom den och man får en förnimmelse om att vägen går rakt fram. Visst gör den det, men i verkligheten måste man göra en abrovink för att komma igenom den.

Morgondagens tistel blir att Sundsvalls kommun föreslår höjda p_avgifter i stan. På så sätt skall resande med kollektiv trafiken öka.  Men nu får det väl vara slut på trakaserierna mot oss bilister. Varför måste affärer lägga igen i centrala stan? Jo visst måste väl bristen på parkeringsplatser och höga avgifter bidraga. Vår busstrafik är fortarande undermålig. Visserligen går den var tioende minut i högtrafik, men det finns fyra linjer, 1 A B, 2, 3 och 4. Men alla som inte klöst fast ig längs dessa linjer. Hur skall de kunna komma i åtnjutande av gemensamma transporter.
Sluta TRAMSA. Ge pakeringarna till bilisterna. Bygg ut antalet p-platser med 400 st i centrala stan.
Gör ett parkeringshus av gamla teatern och Ordenshuset. O dessutom såg jag till förskräckelse att ett antal p_pålatser längs Norra Järnvägsgatan utanför f.d. Järnhandeln på Nybrogatan har ersatts med trädplanteringar. Nog är det väl själva näcken.

Nu drar jag mig tillbka för att lyssna på lite KV.  73 de  3KDY

Inga kommentarer: