Sidor

måndag 16 februari 2015

Måndag 16 februari 2015

Hemkommen från ett av alla årsmöten denna tid på året. Lf 946 Jarlaborg genomförde sitt årsmöte i kväll på lokalen Köpmangatan. Trevligt möte och man måste erkänna att styrelsen gör ett fantastiskt jobb med föreningens verksamhet. Föreningens ekonomi är god.

Men läser just i Länstidningen Östersund att man till hösten drar in morgonutdelning av tidningen.

"Mittmedia, som äger Länstidningen, ser över sina distributionskostnader. Nu har företaget tittat på de områdena i länet där det är dyrast att köra ut tidningen på morgonen och kommit fram till att en förändring är nödvändig. Därför kommer ungefär hälften av prenumeranterna i Rossön, Backe och Hoting att få tidningen med posten senare på dagen, resten får sin tidning dagen efter."

Men det är då själva den att med dagens teknik blir för dyrt att transportera ut tidningen på morgonen. Visserligen har jag tidigare hävdat att posten borde anlita personbusstrafiken för transport av post i stället för att köra med lastbilar morgon och kväll. Från Sollefteå går en postbil upp till Hoting på morgonen och ned tillbaka, sedan kommer en nya postbil från Sollefteå till Hoting för att sedan tömma brevlådorna längs vägen till Sollefteå.
Morgontidningen vill man läsa till frukosten. Den skall vara i pappersformat. Att ta del av innehållit i form av E-tidning eller läsplatta är otidsenligt. Filmjölk och flingor i tangentbordet..
E ty och emedan så är gatorna bara nu. Men det beror inte på att snösvängen varit i farten, det töar.


Kör så det ryker

Inga kommentarer: