Sidor

fredag 11 december 2015

Fredag 11 december 2015

En alldeles vanlig fredag men ändå inte. + 7 grader idag, gräsmattorna är gröna i Sundsvall. Nu på kvällen har det i alla fall sjunkit ned till -3,5.
Har idag varit ut till några gamla bröder med en julblomma. De blir alltid glada då man kommer och under 1½ timmar sitter ned och pratar bort en stund. Br Gert är väldigt pigg för sin ålder, 95. Det är kul att prata minnen med honom. Om bil orientering, färjan över till Alnö 1963 m.m.
I går var jag på konferens på Hotell Höga Kusten. En magnifik utsikt över Höga Kusten bron. Vi konfererade kring ett samhälle fritt från narkotika och doping, med minskade medicinska och sociala skador orsakade av alkohol och ett minskat tobaksbruk. Det var Länsstyrelsen i Västernorrland som bjudit in kommunernas alkoholhandläggare, polis, föreläsare från Luleå Tekniska Universitet, CAN och civilsamhället. Ett femtiotal deltagare emottogs på denna Nobel dag med att blir bjuden på en liten Peach Pearl av Föreningen Fruktdrycker. En intressant konferens med sikte på ett nytt strategiprogram 2016 - 2020.

Måste erkänna en liten trafikhändelse idag på väg till Njurunda. I Kvissleby har trafikverket tagit bort  en dubbelfil vid västra infarten till Kvissleby vid trafikljusen. Min uppmärksamhet och funderation kring detta gjorde att jag nästan missade en bil som stannat i trafikljusen. Som tur var så är det bart väglag, men ståldubbarna gled på asfalten.

På tisdag 15 dec är det terminsavslutning på SK3BG radiokubben vid Sidsjön. Vill du se vilka aktiviteter som klubben har kan jag rekommendera Facebook  SK3BG. 
SM3FJF och SM3ESX driver ett ungdomsprojekt bland skolungdomar i Ånge kommun. Det har också varit ett inslag på SVT.se/vasternorrland. Kul att ungdomar intresserar sig för radiokommunikation.
 I helgen är det många aktiviteter i Sundsvall. På söndag är det julmarknad på Fritidsgården Centrumvillan i Granloholm  12 - 16. I Skönsmons kyrka genomför Madrigalkören adventsprogram kl 18:00.
Därimellan skall vi ha en studiecirkelträff i släktforskning under ledning av Håkan.

Sköt om er och trevlig tredje adventInga kommentarer: