Sidor

lördag 25 juni 2016

Midsommar och midsommardagen 24 - 25 juni 2016

Midsommaraftonen börjar med att frukost intas ute i trädgården. Härligt. Därefter blir det en sväng till Bodums hembugdsgård där midsommarstången är rest och barnen hoppar grodor m.m. runt stången. Bodumskören gör sin röst hörd. Lotteri med finfina vinster för de som fick äran att vinna. Kaffe med sju sorters kakor. Det är härligt att de finns en hembygdsförening som har både sista april, midsommar firande och kamsdag längre fram i juli månad. Tack.

Efter en sill middag och efterföjande jordgubbar så bär det av till Tåsjöberget för att vaka in solnedgången. På vägen upp ser vi tre björnungar leka vid vägen strax hitom Flybäcken. Mor björn stod säkert i skogskanten för plötsligt blev det fart på de bruna små byltena in i skogen. Detta är andra gången som jag får se björnungar i det fria. SMHI och YR.no varnar för regn på Tåsjöberget, men det har fel bedömde jag och vi drog vidare förbi Hoting. Väl upp på berget ser vi en något förtäkt solnedgång. Det var ett regnområde i Ormsjö området som täcker solen, men varmt och gott ändå i luften. SMHI hade rätt, men det gick längre västerut än Tåsjöberget.


Väl återkomen till Rossön 01:30 börjar regnet som ger c:a 14 m.m. Världens godaste gräddtårta (hembakad) serverades vid midsommardagens friluftsgudstjänt på hembygdsgården i Bodum.

1 kommentar:

gunilla sa...

Roligt skrivet